Az átutazó vendégmunkások miatt jelentősen megnövekedett a forgalom az M1-M0-M5-M43 útvonalon

A szokásosnál is több vendégmunkás halad át az országon, ezért a gyorsforgalmi utakon nyugat-kelet irányban érdemben megnövekedett a menetidő, elsősorban az M1-es autópályán. A tranzitforgalom jelentős részét elsősorban a Németországból érkező autósok teszik ki, ugyanis mostantól már Baden-Württembergben és Bajorországban is iskolai szünet van, utolsóként a német tartományok közül. Ez azt jelenti, hogy jelenleg teljes Németországban a nyári szabadságolások szezonja van, ami kihat több térség közlekedésére is. Ezért a közlekedőknek a hétvégén és a következő napokban is telítettebb sávokra kell számítaniuk itthon is, főleg az M1-M0-M5-M43 útvonalon.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálata folyamatosan frissíti a www.utinform.hu oldalon az aktuális forgalmi helyzetekről, balesetekről és munkavégzésekről szóló híreit, az autósoknak érdemes még utazásuk előtt innen tájékozódniuk, hogy optimális útvonalukat megtervezhessék. De ajánlott még navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, de ha telefonos segítségre van szükségük, hívhatják a közutas diszpécsereket a +36-1-336-2400-s központi Útinform telefonszámon. További információkat még az autópályákat üzemeltető koncessziós társaságoktól is szerezhetnek (hogy melyik autópálya mely céghez tartozik, az ezen a linken érhető el: https://kozut.hu/2022/08/25/egy-het-mulva-mar-uj-koncesszios-tarsasag-vegzi-1237-kilometernyi-autopalya-uzemelteteset/#more-12484).

A szakemberek továbbá arra kérik az autósokat, hogy nemcsak a gyorsforgalmi utakon, hanem valamennyi közúton fokozott óvatossággal vezessenek, tartsanak megfelelő követési távolságot, legyenek türelmesek és csak a vezetésre, a forgalomra fókuszáljanak. Ha fáradtak, akkor érdemes rövid pihenőket is beiktatniuk, hogy utána frissen, koncentráltan tudják folytatni útjukat.

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS