Kísérleti út- és hídépítési munkák

A kísérleti út- és hídépítés célja új építési anyagok, illetve új technológiák alkalmazhatóságának, bevezethetőségének a megteremtése. A megfelelőség ellenőrzésére egy kísérleti szakasz kerül megépítésre, melyet hosszú távú monitoring követ.

A monitoring lejártát követően záró állapotfelvétel készül a kísérleti munka tapasztalatainak felhasználásával. Az új építési anyag, illetve új technológia megfelelősége esetén megkezdődhet a kísérlet tárgyára vonatkozó új műszaki előírás előkészítése, illetve meglévő útügyi műszaki előírás (ÚME) átdolgozására vonatkozó folyamat.

Az új technológiákkal, új anyagokkal kapcsolatos kísérleti út- és hídépítési munkára vonatkozó témajavaslatot a kezdeményező külső szervezet vagy a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-vel munkaviszonyban nem álló magánszemély nyújthatja be a Magyar Közút Nonprofit Zrt, mint Koordináló Szervezet számára. A témajavaslatot űrlap kitöltésével, vagy írásban, 1 db papír példányban és 1 db elektronikus, szerkeszthető formátumú verzióban, illetve 1 db a papír alapú példányról készített nem szerkeszthető, elektronikus formátumban (pl.: pdf) egyaránt be kell nyújtani a következő címen:

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Technológiai és Tervezési Osztály
Cím: 1024 Budapest, Fényes Elek utca 7-13.
Telefon: (+36 1) 819-9000
E-mail: kiserletiepites@kozut.hu

Az országos közúthálózat területén megvalósuló kísérleti út- és hídépítési munkára irányuló témajavaslatok elbírálásáról a Kísérleti Építési Bizottság dönt. A Kísérleti Építési Bizottság szükség szerint, de legalább negyedévente egy alkalommal ülésezik.

Az országos közúthálózat területén, ez idáig még nem alkalmazott új technológia vagy új építési anyag beépítési lehetőségeihez, illetve a megépült kísérleti létesítmény meghatározott időn keresztül történő monitoring rendszeréhez kapcsolódó folyamat dokumentumai, formanyomtatványok találhatóak meg.

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS