Útfelújítás és burkolatjavítás miatt forgalomkorlátozás lesz a visegrádi Panoráma bekötőúton és a 11-es főúton

2022. május 6-án Magyarországról indul a Giro d’Italia országúti kerékpáros körverseny, mely első etapjának célállomása Visegrád lesz. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a verseny útvonalát előkészítve március folyamán felújítási munkálatokat végez a 11116-os jelű Visegrád Panoráma bekötőúton és burkolatjavítást a 11-es főút Visegrádot is érintő szakaszán. A munkálatok ideje alatt forgalomkorlátozásra, útlezárásra és sebességkorlátozásra számíthatnak a közlekedők.

A visegrádi panoráma bekötőút 3,8 kilométeres szakasza újul meg a Patak Park Hotel és a Fellegvár közötti szakaszon. A szakemberek 2022. március 7-11. között előkészítő és marási munkálatokat, majd 2022. március 16-29. között az aszfaltréteg terítését és tömörítését végzik. A karbantartási munkálatok eredményeként 2000 tonna aszfalt bedolgozásával egy kiemelt jelentőséggel bíró, nagy forgalmat lebonyolító útszakasz újulhat meg. A beavatkozás időtartama alatt forgalomkorlátozásra, teljes pályás útlezárásra és sebességkorlátozásra is számítani kell.

Emellett a 11-es főút 5,2 kilométeres szakaszán a visegrádi Rév utcai csomópont és Pest megye határa közötti szakaszon lokális burkolatjavításra és növényzetgondozási munkálatokra is sor kerül. Ezen a szakaszon félpályás korlátozással, illetve sebességkorlátozással és útszűkülettel kell számolni márciustól a verseny napjáig. A hétvégi napokon nem történik munkavégzés.

A felújítási és javítási munkák idején torlódással, hosszabb menetidővel számolhatnak a közlekedők, ezért ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális munkálatokól a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék. A munkálatok idejére a közlekedők türelmét és megértését kérik a szakemberek.

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS