Lezárult a Magyar Közút rajzpályázata – Íme a legjobb alkotások

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. „Álomút” rajzpályázata idén 1300 általános iskolás gyereket ihletett meg. A kategórianyertes rajzok között találunk útfelújítást ábrázoló, római kori útépítést idéző és környezetvédelemmel kapcsolatos alkotást is. A budapesti, pécsi, múcsonyi, debreceni és a közönségdíj nyertes tamási gyerekek alkotásaikkal egy-egy osztálykirándulást nyertek a társaság kiskőrösi Úttörténeti Múzeumába, Közép-Európa legnagyobb közutas szakgyűjteményébe.

A nyolcadik alkalommal meghirdetett rajzpályázaton a zsűri idén is kiemelt figyelmet fordított arra, hogy a díjazott rajzok a közutakat, munkagépeket, közlekedést és az úton dolgozókat ábrázolják a gyerekek szemén keresztül. A vírushelyzet miatt most először online lehetett beküldeni a rajzokat. A kategóriagyőzteseken és a közönségszavazás nyertesén túl a társaság még így is további 119 rajzot díjazott oklevéllel és utalvánnyal, hiszen évről-évre egyre jobban kidolgozott közutas életképeket ábrázoló rajzok érkeznek. Ebben nagy szerepe van a felkészülést segítő pedagógusok alapos és odaadó munkájának, akikből idén a tíz legkiemelkedőbbet is díjazza a társaság.

Az osztálykirándulásokat idén a következő gyermekek nyerték:

• 1-2. osztály kategóriában: Pocskay Péter Tivadar (Budapest XVII. Kerületi Czimra Gyula Általános Iskola)
• 3-4. osztály kategóriában: Gerényi Barnabás (Pécsi Apáczai Csere János Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium, Alapfokú Művészeti Iskola 2. sz. Általános Iskolája)
• 5-6. osztály kategóriában: Filkóházi Flórián (Szent Péter Görögkatolikus Általános Iskola, Múcsony)
• 7-8. osztály kategóriában: Lipták Bernadett Kata (Ady Endre Általános Iskola, Budapest)
• gyógypedagógiai vagy speciális fejlesztő iskolába járó 1-8. osztályos sajátos nevelési igényű gyermekek kategóriában: Mezei István (Bárczi Gusztáv Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium, Debrecen)

Idén a zsűri által legjobbnak ítélt 31 pályaművet a Magyar Közút Facebook oldalán közönségszavazásra bocsátotta, melynek során közel 12.000 lájk érkezett az alkotásokra. A legtöbb, 1900 szavazatot Pál Zsombor, a Béri Balogh Ádám Katolikus Általános Iskola 2. osztályos tanulójának ’Jó úton!’ című rajza kapta. Nyereménye szintén egy osztálykirándulás a kiskőrösi Úttörténeti Múzeumba. Minden osztálykirándulással díjazott alkotás egy évig látható lesz a nyertes gyermek iskolájához legközelebb eső közutas mérnökség útellenőr autóján is. Továbbá a kiskőrösi Kőrösszolg Nonprofit Kft. felajánlásából a nyertes osztályok az osztálykirándulás alkalmával díjmentesen megtekinthetik Petőfi Sándor szülőházát is és részt vehetnek egy várostörténeti sétán és egy izgalmas kalandozáson a János Vitéz Látogatóközpontban. A győzteseknek a nyereményeket postai úton juttatja el a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS