Mentesül az átmenő forgalom egy részétől Csorna és Mosonmagyaróvár térsége

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2020. március 1-től korlátozza a tranzit teherforgalmat a 86-os főút Csorna és Mosonmagyaróvár közötti szakaszán. A korlátozás a 20 tonna megengedett legnagyobb össztömegű gépjárművekre és járműszerelvényekre vonatkozik, ezek a járművek vasárnaptól a 86-os főút érintett szakasza helyett az M1-M85-M86 gyorsforgalmi úthálózatot használhatják. Az új forgalmi rend nem vonatkozik a behajtási engedéllyel rendelkező, áruszállítást végző járművekre és mezőgazdasági vontatókra.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium elrendelő levele alapján a Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2020. március 1-től érvénybe lépteti a 86-os főút Csorna és Mosonmagyaróvár közötti szakaszán a tranzit teherforgalom korlátozását. Az új forgalmi rendre jelzőtáblák figyelmeztetik majd a közlekedőket, a változás az alábbi útszakaszokat érinti:

– 86-os főút M86 autóút csomópontjától az M1 autópálya csomópontjáig
– 8511-es Bősárkány-Barbacs-Bodonhely összekötő út Maglóca és Bősárkány közötti szakasza
– 8513-as Maglóca-Acsalag összekötő út teljes szakasza (az 1-3-as kilométerszelvények közötti szakaszán megmarad a 10 tonnás súlykorlátozás)
– 8514-es Bősárkány-Kapuvár összekötő út Acsalag és Bősárkány közötti szakasza
A jelzőtáblák kihelyezése folyamatosan zajlik, melyekkel a 86-os főúton a két autópálya csomópont közötti szakaszon, a főúton a lakott terület táblákon, illetve a rávezető országos közutakon Acsalag és Maglóca lakott területén lehet majd találkozni. A terelőútként kijelölt M1-M85-M86 gyorsforgalmi úthálózaton a korlátozást új előjelző táblákkal és a meglévő változtatható jelzésképű táblákon is előjelzik a szakemberek.

Áruszállítást végző járművel a tilalom ellenére továbbra is behajthatnak majd, ha az úti cél a jelzőtáblával megjelölt úton vagy övezetben van, továbbá a korlátozás nem vonatkozik a mezőgazdasági vontatókra. A Csorna és Mosonmagyaróvár között lévő vállalkozásoknak a 20 tonna össztömeg feletti járműveikre behajtási engedélyt kell kérni, hogy arra az esetre is rendelkezzenek igazolással, ha éppen nem végeznek áruszállítást. A behajtási engedélyt a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Győr-Moson-Sopron Megyei Igazgatósága adja ki az érintett járműveknek, forgalmi engedély másolat és a közigazgatásilag illetékes jegyző telephely igazolásának kérelemként történő benyújtásával, melyek minden év december 31-ig lesznek érvényesek.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS