Nő a forgalombiztonság a megújult 8301-es jelű Zirc-Bakonybél-Nagygyimót összekötő úton

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indította el. A program egyik elemeként Veszprém megyében a 8301-es jelű Zirc-Bakonybél-Nagygyimót összekötő út több mint 2,8 kilométeren teljes körűen újult meg.

A TOP-1.3.1-15-VE1-2016-00001 azonosító számú, „Közlekedésfejlesztés Veszprém megyében I.” elnevezésű projektet a Társaság 2,400 milliárd forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósítja meg. A projekt keretében több mint 2,8 kilométeren vehették birtokba a közlekedők a 8301-es jelű utat. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, a Strabag Általános Építő Kft. mintegy nettó 275 millió forintból valósította meg a beruházást.

A Zirc-Bakonybél-Nagygyimót összekötő út Bakonybél és Bakonykoppány közötti külterületi szakaszán a kivitelező a felújítás során egy ívkorrekciót új műtárgy építésével valósított meg. A hozzá csatlakozó szakaszon sor került a kopóréteg cseréjére. A burkolat felújításával párhuzamosan az árkokat kitisztították és a padkát zúzottkővel stabilizálták. A kivitelezési munkák során a 25+774 kilométerszelvényben található híd teljes körűen átépült. A teljes útszakaszon a KRESZ táblákat cserélték, és új burkolati jeleket festettek.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indult el. Ebből Veszprém megyében közel 23,3 kilométernyi út felújítása valósulhat majd meg európai uniós forrásból. A programról további információk elérhetőek a www.kozut.hu oldalon.

A 8301-es jelű Zirc-Bakonybél-Nagygyimót összekötő utat érintő beruházás ünnepélyes átadásán a vendégeket Bakonybél település polgármestere Márkus Zoltán, Bakonykoppány település polgármestere Tekán István, valamint Bakonyszűcs település polgármestere Oláh Géza köszöntötte. Ünnepi beszédet mondott Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő. A beruházás részleteit Fekete János, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Veszprém megyei igazgatója ismertette.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS