Nő a forgalombiztonság a megújult 24121-es jelű Kisfüzes bekötő úton

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indította el. A program egyik elemeként Heves megyében a 24121-es jelű Kisfüzes bekötő út több mint 5,1 kilométeren teljes körűen újult meg.

A TOP-1.3.1-15-HE1-2016-00001 azonosító számú, „Közlekedésfejlesztés Heves megyében 1.” elnevezésű projektet a Társaság 1 334 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósítja meg. A projekt keretében több mint 5,1 kilométeren vehették birtokba a közlekedők a 24121-es jelű utat. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelezők, a HE-DO Kft. és a KM Építő Kft. mintegy nettó 393,7 millió forintból valósították meg a beruházást.

A Kisfüzes bekötő út érintett szakaszának teljes körű felújítása során a kivitelezők a külterületi szakaszon hideg, újrahasznosításos eljárás mellett 4 cm vastag kötőréteget és 4 cm vastag aszfalt kopóréteget építettek be. Belterületen a lokális pályaszerkezetcserék után készült a burkolatmegerősítés. A meglévő burkolat profilmarása és bitumenemulziós felületkezelése után átlag 5 cm vastag kiegyenlítő réteg és 4 cm vastag aszfalt kopóréteg készült el. A meglévő 5,5 méter szélességű burkolat felújításával párhuzamosan az árkokat kitisztították és a padkát zúzottkővel stabilizálták. A kivitelezés során három híd újult meg: a pétervásárai Tarna-mellékág híd, a kisfüzesi Tarna – mellékág híd és a kisfüzesi Kincs-patak híd.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indult el. Ebből Heves megyében több mint 23,7 kilométernyi út felújítása valósulhat majd meg európai uniós forrásból. A programról további információk elérhetőek a www.kozut.hu oldalon.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS