Újabb forgalomterelés az M4 Üllő-Cegléd közötti szakaszán

A NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában megvalósuló M4 gyorsforgalmi út M0-Cegléd közötti szakaszának kivitelezéséhez kapcsolódóan Cegléden a 4 -311 sz. főutak szintbeni csomópontjában új építési ütem kerül bevezetésre, melynek során 2019. június 18-án (kedd) napközben a 311. sz. főúti (Ceglédi) körforgalom kiváltásra és a forgalom elterelésére kerül. Az átterelését követően a 311 sz. főút forgalma, azaz a Cegléd-Nagykáta vonalon közlekedők a megépült csomóponti hídon keresztül a 311. sz. főút korrekcióján kerülnek átterelésre, a 4 sz. főút mindkét irányú forgalma pedig a még meglévő, azonban már nem körforgalomként üzemelő körpálya Nagykáta felőli oldalán fog haladni (elsőbbségadási kötelezettség nélkül).

Az érintett csomópontban a fenti zárással egy időben a kiépített gyorsforgalmi úti csomóponti ágai is megnyitásra kerülnek, melyek biztosítják az áthaladást a csomópont minden irányába. A Cegléd, Nagykáta útirányokból érkezők a Budapest és Szolnoki irányokat a megépült M4-311 forgalmi csomópont összekötő ágain keresztül érik el.

Egyúttal ezúton szeretnénk a közlekedők figyelmét felhívni, hogy a 4 sz. főút nyomvonalán a kiváltásra került csomópontban a sebességkorlátozások az ideiglenes forgalmi rend részei, melyek az átvezetések szűk ívei miatt kerültek bevezetésre. Kérjük a kihelyezett táblákat vegyék figyelembe és minden esetben az út és a látási viszonyoknak megfelelően vezessenek.

Az érintett, kiváltásra került csomópont és annak környezete továbbra is munkaterület marad, így az érintett útszakaszon továbbra is számítani kell munkavégzésre.

Az M4-311 forgalmi csomópont várhatóan 2019. október elejére készülhet el, ekkor már 2×2 sávon, forgalomkorlátozás nélkül lehet keresztülhajtani a M4-311 sz. főút különszintű csomópontján.

Az M4 Üllő- Cegléd közötti projekt I. építési szakaszának kivitelezését a DUNA ASZFALT Kft. és az EuroAszfalt Kft. végzi, nettó 52.143.121.938 forint értékben, a II. építési szakasz kivitelezését pedig a Colas Út Zrt., Colas Közlekedésépítő Kft. és Colas Hungária Zrt. közös ajánlattevő, nettó 20.480.222.282 forint értékben. A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Zrt. beruházásában hazai forrás felhasználásával valósul meg.

Forrás:
Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS