Súlykorlátozást vezetnek be a Szolnok és Jászberény környéki települések közútjain

A Szolnok és Jászberény környéki települések átmenő teherforgalmának csökkentése érdekében 2024. március 27-től 20 tonnás súlykorlátozást vezetnek be a szakemberek az M4-es autóúttól északra, a 32-es főúttól keletre, a 31-es főúttól délre, valamint a Tisza folyótól nyugatra lévő kijelölt terület egyes közútjain. Az intézkedés célja, hogy az érintett települések közúthálózatáról visszaszorítsák az elmúlt időben megnövekedett tranzit jellegű teherforgalmat. A bevezetést követően a szakemberek folyamatosan figyelemmel kísérik majd az új forgalmi rend hatását és szükség esetén finomhangolásokat végeznek a gördülékeny közlekedés fenntartása érdekében.

Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében az elmúlt években számos közúti fejlesztés valósulhatott meg, forgalomba helyezték az M4-es gyorsforgalmi utat és több kiemelkedő útfelújítási beruházás is lezajlott Jászberény térségében. A fejlesztések hatására azonban a Szolnok és Jászberény környéki települések átmenő teherforgalma is jelentősen megnőtt, mely a települések lakóinak életminőségét is nagyban befolyásolja. Ezért az érintett önkormányzatok, a közlekedési hatóság, a rendőrség és a Magyar Közút szakemberei a forgalmi rend módosítása mellett döntöttek. Ez azt jelenti, hogy 20 tonnás súlykorlátozást vezetnek be az alábbi térképen pirossal jelölt területen áthaladó közutakon, mely alól a célforgalom lehet majd csak kivétel. A korlátozás a 31-es és a 32-es főutakat nem érinti.

Az új forgalmi rend betartását a térfigyelő kamerarendszerekkel rendszeresen ellenőrzik majd, a korlátozással érintett szakaszok jogtalan használata pedig feljelentést von maga után. Ezért a szakemberek minden tehergépjármű vezetőtől azt kérik, hogy az új forgalmi rendnek megfelelően közlekedjen a térségben. A 2024. március 27-től bevezetett intézkedés hatását folyamatosan nyomon követik majd a települések és a hatóságok szakemberei is, szükség esetén módosításokat vezetnek be a minél gördülékenyebb közlekedés fenntartása érdekében.

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS