Súlykorlátozást vezetnek be a székesfehérvári Új Csóri út egy szakaszán

7,5 tonnás súlykorlátozást vezetnek be a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei Székesfehérváron a 801-es főúton, azaz az Új Csóri úton Veszprém irányából a 8202-es Székesfehérvár-Kincsesbánya összekötő úti csomóponttól az Új Csóri úti körforgalomig. A székesfehérvári önkormányzat kezdeményezésére, 2024. április 2-től életbe lépő intézkedés célja a közút megnövekedett forgalma következtében a lakott terület védelme, az Új Csóri úti körforgalmú csomópont tehermentesítése, a forgalomáramlás javítása és a tömegközlekedési járművek közlekedésének segítése.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a korlátozást előjelző táblákat már korábban elhelyezi, melyek 2024. április 2-án lépnek hatályba. Ezt követően a Veszprém felől érkező 7,5 tonnát meghaladó tehergépjárművel a 8-as főút 15-ös kilométerszelvénytől az M7-es autópálya felé haladva, majd a 8-as kilométernél a „7-es főút Székesfehérvár / 81-es főút Győr / 811-es főút Bicske” útirányban lehajtva, a körforgalmú csomópontban a 7-es főútra térve, a főúton az Új Csóri úti körforgalmú csomópontig haladva lehet közlekedni. A korlátozás érinti a 8202-es Székesfehérvár-Kincsesbánya összekötő úton Iszkaszentgyörgy/Kincsesbánya felől érkező tehergépjárműveket is, melyeknek a 801-es főútra Veszprém felé kell majd kanyarodni, hogy a korlátozás nélküli útvonal kezdetét elérjék.

A szakemberek minden tehergépjármű vezetőtől azt kérik, hogy az új forgalmi rendnek megfelelően közlekedjenek a térségben. Az intézkedés hatását folyamatosan nyomon követik majd és szükség esetén módosításokat vezetnek be a minél gördülékenyebb közlekedés fenntartása érdekében.

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS