Nő a forgalombiztonság a 7539-es jelű Dobri-Csömödér összekötő úton

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indította el. A program keretében Zala megyében a 7539-es jelű Dobri-Csömödér összekötő út 1,3 kilométeres szakasza teljeskörűen megújult. A beruházás a TOP-1.3.1-15-ZA1-2016-00001 azonosítószámú, „Közlekedésfejlesztés Zala megyében I.” elnevezésű projekt egyik eleme. A projekt a 7539-es jelű úton túl további megyei felújítást is magába foglal, melyeket a társaság 1,631 milliárd forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével valósít meg.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program részeként 1,3 kilométeren újult meg a 7539-es jelű összekötő út. A projekt a TOP-1.3.1-15 kódszámú, Gazdaságfejlesztést és a munkaerő mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztés című felhívás keretében valósult meg. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, mintegy bruttó 177 millió forintból valósította meg a beruházást.

A Dobri-Csömödér összekötő út 3+820 és 5+120 kilométerszelvények közötti szakaszának teljes körű felújítása során a szakemberek lokálisan új pályaszerkezetet és aszfaltburkolattal történő profilkiegyenlítés után még egy réteg aszfalt kopóréteget építettek. A teljes szakaszon mindkét oldalon füvesített földpadka épült. A beruházás részét képezte a meglévő vízelvezetési rendszer rendezése, valamint a forgalomtechnikai jelzések felújítása is. A szakaszon található buszmegállóhelyet a padka burkolásával, valamint fellépősziget építésével tették komfortosabbá és biztonságosabbá.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indult el. Ebből Zala megyében mintegy 12 kilométernyi út felújítása valósult meg európai uniós forrásból. A programról bővebb információt a www.kozut.hu oldalon olvashatnak.

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS