Megújult a Balatonfüred-Tótvázsony összekötő út 7,9 kilométeres szakasza

Kontrát Károly, a térség országgyűlési képviselőjének javaslatára, a Magyar Falu Program keretében, hazai finanszírozásból újult meg a 7304-es Balatonfüred-Tótvázsony összekötő út 7,9 kilométeres szakasza. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában mintegy 1,014 milliárd forintból megvalósuló projekt részeként a burkolatfelújításon túl a szakaszon található három híd is teljes körűen megújult.

A felújított szakasz Balatonfüred lakott területének határától indul és Balatonszőlős belterületén keresztül Tótvázsony településig tart. A három település polgármestere évek óta szorgalmazta ennek az útnak a felújítását. Kontrát Károly országgyűlési képviselő közbenjárását kérték az ügyben, aki támogatta a kezdeményezést és a Magyar Falu Program keretében javasolta az út felújítását. A képviselő a munkálatokat is figyelemmel kísérte.

Az érintett szakaszon a szakemberek új kiegyenlítő és kopóréteget építettek be, továbbá Balatonszőlős belterületén burkolt padkát, Tótvázsony előtt pedig településkaput alakítottak ki. A forgalombiztonság növelése érdekében az íveket is kiszélesítették, új tartós burkolati jeleket festettek fel és burkolatprizmákat helyeztek ki. A szakaszon található három híd teljeskörű felújítása során a hidak új szigetelést, szegélyt és korlátokat kaptak, továbbá az úttal párhuzamos időszakos vízfolyás több mint 500 méteres szakaszát is felújították.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS