Dilatációs szerkezetet* érintő munkálatokat végeznek a szolnoki Szent István Tisza-hídon

A 4-es főút szolnoki szakaszán található Szent István Tisza-híd dilatációs szerkezetét fogják cserélni a szakemberek a következő időszakban. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a szakkivitelezőtől a dilatációs szerkezet cseréjét megrendelte, annak kivitelezéséig ideiglenes elemeket építenek be a hídon, hogy azt a közlekedők továbbra is biztonsággal használhassák.

Az új, speciális dilatációs szerkezet megérkezéséig egy ideiglenes acél segédszerkezetet építettek be a szakemberek a már meglévő elemekhez kapcsolódóan, ennek tervezett karbantartási munkáira kerül most sor. A beavatkozást 2024. június 6-án (csütörtökön) délelőtt, 9-12 óra között félpályás forgalomkorlátozás és 40 km/órás sebességkorlátozás bevezetése mellett végzik majd. A munkálatok – amelyek a hídfőben, útpálya alatt zajlanak – elvégzése után a félpályás forgalomkorlátozás elbontásra kerül, de az új és végleges elemek beépítéséig a sebességkorlátozást továbbra is fenntartja a közútkezelő.

A közlekedőknek ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk az időszakos korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék. A dilatációs szerkezetek végleges cseréjéig a közlekedők türelmét és megértését kéri a Magyar Közút, a beavatkozásokat a közlekedők érdekében végzik.

*A dilatáció tágulási hézagot jelent. A dilatációs szerkezet pedig a híd alakváltozásait felvenni képes, a dilatációs hézagot lefedő, forgalmi terhelést viselő szerkezet.

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS