Burkolat- és rézsűjavítási munkálatok miatt forgalomkorlátozás az M0-s autóút több szakaszán

Rézsűjavítás munkálatok miatt 2024. április 2-án, kedden 19 órától a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei sávelhúzásos terelést építenek ki az M0-s autóút M3-as autópálya felé vezető oldalán a 6-os főúti csomópont környezetében. A sávzárás várhatóan május közepéig tart majd, ezalatt sávhúzással a két belső sávban haladhat a forgalom. Április 3-7. között továbbá, Gyál, Vecsés és Maglód térségében az autóút több szakaszán hézagkiöntési munkálatok is zajlanak. Valamennyi munkavégzésnél sávzárásra, 80 kilométer/órás sebességkorlátozásra, emiatt csúcsidőben jelentős menetidő növekedésre számíthatnak a közlekedők.

A rézsűjavítási, több hétig tartó munkálatok ideje alatt a sávzárás több mint 1 kilométeres szakaszt érint, de a 6-os főúti csomópont kihajtó és felhajtó ága is használható lesz ezalatt. A hézagkiöntési munkálatok április 3-án és 4-én, szerdán és csütörtökön Gyál térségében, április 6-án és 7-én, szombaton és vasárnap Gyál-Vecsés és Maglód térségben zajlanak majd.

Április 3-4-én, szerdán és csütörtökön az M0-s autóúton Szigetszentmiklós irányából Gyál irányába a 30-32-es kilométerszelvények között, 9-től 15 óráig dolgoznak a szakemberek, ezalatt egy sávon haladhat a forgalom. Április 6-án, szombaton az M0-s autóúton egy csomóponti ágán Szigetszentmiklós irányából Gyál irányába zajlanak a hézagkiöntési munkálatok 7 és 17 óra között. A forgalom egy sávon haladhat, csomópont lezárással nem jár a munkavégzés. Szintén szombaton az M0 autóúton az M5 irányából az M4 irányába Gyál-Vecsés térségében a 36-38-as kilométerszelvények között, míg április 7-én, vasárnap az M0 autóút másik oldalán M4 irányából az M5 irányába tartó oldalon a 36-38-as kilométerszelvények között dolgoznak majd a szakemberek 7 és 17 óra között. A munkálatok ideje alatt egy sávon haladhat a forgalom. Április 6-án, szombaton az M0 autóúton Maglód irányából Pécel irányába az 50-es kilométerszelvényben zajlanak majd munkálatok 7 és 17 óra között. A munkálatok ideje alatt itt is egy sávon haladhat a forgalom.

A munkavégzésekre és korlátozásokra a szakemberek előjelző táblákon és változtatható jelzésképű táblákon hívják fel a közlekedők figyelmét. A közlekedőknek ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS