Bravúros magyar győzelem a V4 Rodeo krakkói döntőjén

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. három útüzemeltető szakmunkása képviselte idén is Magyarországot a V4 Rodeo krakkói döntőjén. Gueth Péter első magyar bajnokként hozhatta haza a győzteseknek járó vándorkupát, Somorai Attila a dobogó második fokára állhatott, Pintér Gergely pedig hatodik helyen végzett a visegrádi négyek közútkezelőinek rendezett versenyen.

A Szlovákiában, Csehországban és Lengyelországban több éves múlttal rendelkező rodeo versenyt negyedik alkalommal rendezték meg. A versenyt megelőzően a Magyar Közút Nonprofit Zrt mind a 19 megyében előselejtezőket tartott, majd a megyei bajnokok között 2019. szeptember 14-én, a Hungaroringen országos döntőbajnokságot rendezett. Ennek eredményeként a pápai mérnökségről Pintér Gergely, a szombathelyi mérnökségről Gueth Péter és a kápolnásnyéki mérnökségről Somorai Attila bizonyult a három legjobb gépkezelőnek, így ők képviselhették Magyarországot 2019. október 28-án, a Moto Park krakkói versenypályán.

A rodeo verseny lényege, hogy a versenyzők szóróadapterrel és hóekével felszerelt nehézgépjárművel, akadálypályán teljesítenek különböző ügyességi feladatokat időre, amelyek során a hibákért más-más mértékű büntetőpontokat kapnak. Az idei nemzetközi döntőben – a korábbi évek gyakorlatától némileg eltérően – négy teljesen különálló feladatot kellett teljesíteni, és a gyorsaság csak a feladatok egy részénél számított, nagy hangsúly volt a pontos és precíz vezetési stíluson is.

Versenyzőink mind a négy feladatban jól teljesítettek, Gueth Péter négy feladatból háromban is az élen végzett, Somorai Attila pedig a verseny második felében tört az élvonalba. A bizonytalanabb kezdést követően az utolsó két feladatnál Pintér Gergely is jelentősen javított az eredményén, így sikerült az előkelő középmezőnybe küzdenie magát. A két magyar gépkezelő közötti szoros verseny pontegyenlőséggel zárult, amelyet végül a gyorsaság Péter javára döntött el.

További információk:

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

 

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS