Átprogramozzák a győri Árkád körforgalomban és a szomszédos csomópontok jelzőlámpáit

Győr város és a környező települések rohamos fejlődése jelentős forgalmat generál az országos közúthálózaton is, ami szükségessé teszi azt is, hogy ezt forgalomtechnikai beavatkozások is lekövessék a vármegye székhelyén. Ehhez kapcsolódóan a 14-es és 81-es főutak csomópontjában, vagyis az Árkád körforgalomban a meglévő jelzőlámpás forgalomirányítás átprogramozása indul el, hogy a forgalom gördülékenyebben haladhasson, ami a balesetveszélyes szituációk csökkentését is magával hozhatja.

Az új programozás és vezérlőgép csere érinti majd a 14-es főút a Schwarzenberg utca, a 81-es főútit Spar csomópont, a Budai út – Vagongyár utca, a Tarcsay utca – Árpád út kereszteződését, valamint a 14-es és 81-es főút, vagyis az Árkád körforgalom jelzőlámpás irányítását is. Az új programozás telepítése 2024. április 17-19. között valósul meg. Ennek nyomán a megnövekedett forgalomnagysághoz igazítják a csomópontok kapacitás elosztását, egyes irányokban a zöld időt növelik, hogy gördülékenyebb legyen az áthaladás.

A szakemberek a munkálatok ideje alatt a közlekedőktől fokozott figyelmet kérnek, mivel a telepítések idején nem fog működni a jelzőlámpás forgalomirányítás, vagyis a KRESZ szabályai és a kihelyezett táblák jelzései szerint kell majd vezetniük. A közlekedőknek ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS