A Magyar Közútnak is plusz feladatokat adott a folyók áradása

Az elmúlt időszakban az előzetes vízügyi jelentések szerint eddig soha nem tapasztalt vízszint volt várható a Rába folyón Körmendnél. Ennek megfelelően a társhatóságoknak és szervezetnek a védekezésben, valamint az előkészületekben is jelentős segítséget nyújtottak a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Vas vármegyei szakemberei az áradások miatt a vármegyei úthálózatot érintő balesetmegelőzési és kárelhárítási feladatain túl.

Múlt vasárnap 6 platós brigádszállítóval folyamatosan segítették a közutasok a homokzsákok szállítását a Rába árvízvédelmi töltésére Körmenden. Hétfőn reggeltől pedig egy nagyobb teherbírású teherautójuk a homok folyamatos szállításában is részt vett a bányából a zsákolás helyszínéig. A védekezési munkákban a helyszínen több szakmai irányítót is kivezényelt a Közút, hogy a közútkezelőre bízott feladatokat precízen, gördülékenyen és a rendkívüli körülményekhez alkalmazkodva végezhessék a mérnökségi szakemberek.

A Közútnak ugyanakkor nemcsak a védekezésben volt, van szerepe, hiszen a Rába, a Répce és Pinka áradása miatt több mellékutat is elöntött a víz. Az árhullám levonulásával az érintett utakat ellenőrzik, takarítják és csak utána nyitják meg újra forgalom számára. Jelenleg még Sótony és Ikervár, valamint Molnaszecsőd és Döröske között a Rába magas vízállása miatt van még érvényben útzár, de elzárt település nincs Vas vármegyében.

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS