Friss fotók-Fenyőfából az ország legnagyobb karácsonyfájává vált a Megyeri híd

Advent első vasárnapjától újra ünnepi díszvilágítással üzemel a Budapest melletti M0-s autóút ikonikus műtárgya, a Megyeri híd. A 100 méter magas pilonok eddig zöld színben, óriási fenyőfaként pompáztak, míg december 17-től felkerültek rájuk a csúcsdíszek és színes díszfények is, így az ország legnagyobb, 35 emeletes karácsonyfáivá változtak. A különleges attrakciót december 27-ig láthatják az érdeklődők, ezt követően egészen év végéig az alap zöld világítással lesz látható a híd.

A Magyar Közút először 2021-ben alakította át a Budapest melletti Megyeri híd pest pilonját hatalmas, 100 méteres karácsonyfává. A nagy sikerre való tekintettel tavaly már mind a két pilont átalakították, míg idén számos újdonsággal rukkoltak elő.

Az immár hagyományosnak mondható ünnepi díszvilágítás minden eddiginél hosszabb ideig tart, december 3-tól egészen december 31-ig minden nap sötétedéstől másnap reggelig láthatják zöldben pompázni a közlekedők a grandiózus hidat. Ezt fejelték meg december 17-től, amikor is plusz díszítésekkel varázsolták még színesebbé a hidat. Egyrészt mind a két pilon tetejére felkerült a sárga csúcsdísz, ezen kívül 12-12 speciális robotlámpa segítségével a budai és pesti pilon középső, üveges részén speciális díszfényeket is kihelyeznek. Vagyis az ország legnagyobb fenyőfáiból így alakítják ki a legmagasabb karácsonyfákat. Ez a díszvilágítás december 27-ig lesz látható, minden nap sötétedéstől éjfélig. Ezt követően december 31-ig az alap zöld világítással üzemel majd a híd.

Az új attrakcióról készült friss fotók a Magyar Közút hivatalos Facebook oldalán itt érhetőek el: https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=683160310598431&id=100067134051571&mibextid=WC7FNe.

A szakemberek most is felhívják a figyelmet arra, hogy aki fotózni szeretne, az ne vezetés közben tegye és ne álljanak meg a leállósávon sem emiatt. A 2-es főút felől, a pesti hídfő alatti részen keresztül biztonságosan, akár gyalogosan és kerékpárral is el lehet jutni a helyszínre. A közútkezelő dunakeszi mérnökségének szakemberei a forgalom zavartalan lefolyását és a leállósáv szabályos használatát is rendszeresen ellenőrzik majd az útellenőri szolgálatukon és a hídon található forgalomfigyelő kamerákon keresztül.

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS