Újabb útszakaszt használhatnak a közlekedők a gödi Duna úton zajló felújítás térségében

Újabb szakaszához érkeztek a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában a gödi Duna út 2-es főút (Pesti út) és a vasúti átjáró közötti 538 méteres szakaszán zajló burkolatfelújtási, csapadékcsatorna építési és hídépítési munkálatok. Október 9-e, hétfőtől a Duna út Honvéd sor és Madách utca közötti szakaszát ismét használhatják a közlekedők, ennek megfelelően változik a térség forgalmi rendje.

2023 október 9-től a forgalom elől elzárt útszakasz részleges feloldásával a Duna út Honvéd sor és a Madách utca közötti szakaszát újra megnyitják a közlekedők számára. A jelenlegi zárás feloldását követően a továbbiakban is zsákutca marad a Szent Imre herceg utca, a Mária utca, a Szeder utca és a Rózsa utca a Duna út irányába. Az érintett szakaszon az ott lakók számára az ingatlanokhoz gépjárművel történő ki és behajtás a munkaidő elején és végén továbbra is biztosítva lesz.

Az Ilka-patak felett lévő híd teljeskörű átépítése még folyamatban van, ezért a Duna úton a patak feletti áthaladás továbbra sem lehetséges sem gépjárművel sem gyalogosan. Gépjárművel a 2-es főútról az M2 autóút felé ideiglenes táblákkal jelölt terelőúton, a Pesti út – Kolozsvári utca – Madách utca vonalán keresztül lehet eljutni. Az M2 autóút felől érkezve a 2-es főút irányába a Honvéd sor – Kolozsvári utca – Pesti út útvonalon lehet majd közlekedni. A tereléssel összefüggésben a Madách utca a Duna út felé, a Honvéd sor pedig a Duna út felől ismét egyirányú lesz.

A helyi járatok és a Volán járatok is a terelt útvonalon közlekednek. A VOLÁN járatok továbbra is a Kolozsvári úton kiépített ideiglenes megállókat használják. A helyi járatok a Honvéd soron érintett Németh László iskola-jelzésű, Duna út irányú megállóhelyet a Honvéd sor egyirányúsítása miatt a terelés időszakára megszüntetik. Helyette az Oázis lakópark irányban is az ellenkező irányú megállóhelyet használhatják a közlekedők.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri az autósokat, hogy a munkaterület környezetében fokozott óvatossággal, a sebességkorlátozás betartásával közlekedjenek. Az építési munkák idején hosszabb menetidővel számolhatnak a közlekedők, ezért ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék. A szakemberek a közlekedők türelmét és megértését kérik a felújítási munkák idejére, a beavatkozásokat az ő érdekükben végzik el.

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS