Változik a forgalmi rend a gödi Duna úton

Változik a forgalmi rend 2023. szeptember 4-e, hétfőtől a gödi Duna út 2-es főút (Pesti út) és a vasúti átjáró közötti szakaszán zajló felújítási munkálatok kapcsán. A Duna úton jelenleg érvényben lévő Pesti út és vasúti átkelő közötti útzárat hétfőtől a Honvéd sor és a vasúti átkelő közötti szakaszon feloldják, így módosul a térség forgalmi rendje is.

A vasúti átkelő megnyitásával egy időben terelőutat jelölnek ki a szakemberek: a Pesti út ismételten a Honvéd sor – Kolozsvári utca útvonalon keresztül lesz megközelíthető, a Honvéd soron kétirányú forgalmi rend együttes bevezetésével. A kijelölt terelő útvonalon a korábban már bevezetett 3,5 tonnás súlykorlátozás érvényben marad, ez alól kivételt csak a helyi járatok és a szemétszállító gépjárművek jelentenek.

Az új forgalmi rend bevezetésével egyidejűleg a Duna utat érintő VOLÁN járatok újra közlekednek a kizárólag számukra kijelölt terelőúton, a vasúti átkelő – Duna út- Madách utca- Kolozsvári utca útvonalon a Kolozsvári úton korábban kiépített ideiglenes buszmegállók érintésével.

Az új forgalmi rend várhatóan egy hónapig marad érvényben, ezalatt a Duna utca Honvéd sor és Madách utca közötti szakaszát, továbbá a Madách utcát kizárólag a Volán járatok használhatják. Az érintett szakaszon az ott lakók számára az ingatlanokhoz gépjárművel történő ki és behajtás továbbra is biztosítva lesz.

A forgalom elől elzárt útszakasz módosításával összefüggésben a Szent Imre herceg utca, a Mária utca, Szeder utca, Rózsa utca, Rákóczi utca és a Bolla Árpád fasor továbbra is zsákutca marad a Duna út irányába.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri az autósokat, hogy a munkaterület környezetében fokozott óvatossággal, a sebességkorlátozás betartásával közlekedjenek. Az építési munkák idején hosszabb menetidővel számolhatnak a közlekedők, ezért ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék. A szakemberek a közlekedők türelmét és megértését kérik a felújítási munkák idejére, a beavatkozásokat az ő érdekükben végzik el.

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS