Felújítási munkálatok miatt további forgalomkorlátozás lesz a gödi Duna úton

2023. augusztus 1-e, keddtől további korlátozásokat vezetnek be a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei a gödi Duna út 2-es főút (Pesti út) és a vasúti átjáró között zajló felújítási munkálatok kapcsán. A Duna úton jelenleg is érvényben lévő útzárat (Duna út Pesti út és Honvéd sor közötti szakasza) a jelzett időponttól egészen a vasúti átkelőig terjedően hosszabbítják meg, továbbá a vasúti átjárót lezárják, így módosul a térség forgalmi rendje is.

A lezárás időszakában, amely várhatóan egy hónapot vesz igénybe, a közlekedők a Göd, Duna úti vasúti átjáró helyett a Göd, Mikszáth Kámán utcai, a Béke utcai és a sződligeti szintbeli átjárót, továbbá az 2113 jelű Dunakeszi-Fót összekötő út különszintű vasúti keresztezést és a 2 méter magasság alatti járművek az Alagút utcai aluljárót használhatják. A Honvéd sor és a Kolozsvári utca terelőútként történő kijelölése megszűnik, a térségben korábban bevezetett 3.5 tonnás súlykorlátozás továbbra is érvényben marad.

A forgalom elől elzárt útszakasz meghosszabbításával összefüggésben a Szent Imre herceg utca, a Mária utca, Szeder utca, Rózsa utca, Madách utca és Rákóczi utca mellett mostantól a Honvéd sor és a Bolla Árpád fasor is zsákutca lesz a Duna út irányába. A lezárás ideje alatt a Duna utcát érintő VOLÁN járatok várhatóan az iskolai szünet végéig szünetelnek. A Duna utcai vasúti átjárót is érintő helyi járatok megváltozott menetrendjéről a Gödi Önkormányzat honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők. Az érintett szakaszon az ott lakók számára az ingatlanokhoz gépjárművel történő ki és behajtás a munkaidő elején és végén továbbra is biztosítva lesz.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri az autósokat, hogy a munkaterület környezetében fokozott óvatossággal, a sebességkorlátozás betartásával közlekedjenek. Az építési munkák idején hosszabb menetidővel számolhatnak a közlekedők, ezért ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék. A szakemberek a közlekedők türelmét és megértését kérik a felújítási munkák idejére, a beavatkozásokat az ő érdekükben végzik el.

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS