Közel 2000 vízátfolyással vagy villámárvízzel érintett helyszínen avatkoztak be a közutasok az elmúlt hetekben

Az ország több területén okoztak fennakadásokat az elmúlt hetek heves esőzései és hirtelen időjárás változásai: csaknem 500 kilométer hosszú szakaszt érintettek a gyorsan lezúduló csapadék miatti vízátfolyások és villámárvizek. A Magyar Közút szakemberei az ütemezett kaszálási, szemétszedési és burkolatjavítási tevékenységükön felül a havária helyzet elhárítása érdekében közel 200 érintett helyszínen avatkoztak be sikeresen.

A lezúduló víz sok helyen iszapelöntést, sárfelhordást eredményezett és némely esetben a fellazult talaj miatt fák is kidőltek. A közutas mérnökségi szakemberek csaknem 200 ezer négyzetméteren végeztek elhárítást, kézi, valamint gépi burkolat takarítási munkákat, vízelvezető árok és padkatisztítást. A közlekedésbiztonság fenntartására sok helyen ideiglenes korlátozást kellett bevezetniük a fellazult padka állagmegóvása, valamint a burkolatra került szennyeződés eltávolításának idejére.

A csapadékos időjárás megszűnésével az elmúlt időszakban a Magyar Közút ismét fokozottabb figyelmet tudott fordítani napi üzemeltetési tevékenységére, a közlekedők pedig továbbra is országszerte találkozhatnak kaszálást, burkolatjavítást vagy szemétszedést végző közutas gépekkel és szakemberekkel az országos közúthálózaton, ezért a társaság minden közlekedőtől fokozott figyelmet kér, főleg a nyári, forgalmasabb szezonban. Az autósoknak továbbra is ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS