Fokozott motoros forgalom várható a Budapest környéki utakon a hétvégi Harley-Davidson fesztivál miatt

Több ezer motoros várható a 2023. június 22-25. között Budapesten megrendezett Harley-Davidson 120 éves jubileumi fesztiválra, ezért a következő napokban fokozott motoros forgalomra számíthatnak a közlekedők a főváros környéki utakon. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. kezelésében lévő utak közül kiemelten érintett lehet a M0 és M2 autóút, M5, M6, M1-M7 autópályák bevezető szakaszai, a 2-es, 3-as, 4-es, 10-es és 11-es főutak, valamint a Dunakanyar és a Pilis-hegység közútjai, ezért a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a közlekedőktől fokozott figyelmet kér a következő napokban.

A fesztivál részeként az ország több vidékére szerveznek Budapestről induló vezetett túrákat is, többek között a Balaton-felvidékre, az Alföldre, Eger városába, a Cserhát hegységbe, Dobogókőre, a Vértes-hegység térségébe és a Dunakanyarba is. A vezetett túrák útvonaláról további részletek itt érhetőek el: https://hd120budapest.hu/site/hu/turak Ezért érdemes nem csak Budapest környékén, de valamennyi érintett térségben figyelmesen közlekedni.

A Magyar Közút egyébként is kiemelt figyelmet fordít a kezelésében lévő, motoros forgalommal kiemelten érintett útszakaszokon a forgalombiztonság növelésére. 2021 év végén együttműködési megállapodást kötött a HUMDA Zrt.-vel, hogy a motorkerékpárral közlekedők védelme érdekében a szükséges helyeken a vezetőkorlátokat motoros-alácsúszásgátló elemekkel egészítsék ki. Első körben Baranyában 12 és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében további egy helyszínen kerültek ki ilyen elemek. Héreg és Bajna között pedig a balesetmentes motoros közlekedés érdekében speciális, a motorosok ajánlott járóívét mutató burkolati jeleket festettek fel. A 2020-ban egy másik közeli szakaszon a Magyar Közút által felfestett jelek hatásosnak bizonyultak, azóta a szakaszon nem történt motoros baleset.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy a fesztivált megelőzően, valamint az esemény alatt és után még indulás előtt tájékozódjanak az ideiglenes korlátozásokhoz kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a társaság Útinform szolgálatánál (+36-1-336-2400), illetve a www.utinform.hu weboldalon.

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS