Új út tehermentesíti Gödöllőt – Elkészült az M3-as autópályát és az Ipari Parkot összekötő mellékút

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában elkészült az M3-as autópálya gödöllői felhajtójánál lévő körforgalmat és a Kenyérgyári út csomópontját összekötő új mellékút. Az útszakasz jelentősen csökkentheti a városon átmenő tehergépjármű forgalmat, köszönhetően annak, hogy az ipari parkot így már direkt kapcsolaton keresztül érhetik el az arra közlekedők.

Régóta várt fejlesztés zárult le Gödöllőn, ugyanis szerda délután megnyitották a forgalom számára a város új külterületi országos útját, amely az M3-as autópályáról érkező forgalmat tudja direkt kapcsolaton keresztül elvezetni az ipari park irányába. Bár egy 400 méteres új útról van szó, mégis érezhető változást hozhat a város és azon belül a haraszti városrész életében.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. megbízásából a Soltút Kft. alvállalkozója, a Penta Kft. végezte el a zöldmezős beruházást. Az előkészítő munkák 2021 őszén indulhattak el, míg a tényleges kivitelezés idén tavasszal kezdődött. Az új út építése során a töltés megépítéséhez 8400 köbméter, az útalaphoz pedig 710 köbméter anyagot használtak fel. Az aszfaltozás során a kötő- és kopóréteg terítésekor 1550 tonna aszfaltot építettek be. A szakemberek komplett útvíztelenítő rendszert építettek, nyílt árkokkal és zárt csatornákkal, 5 db hordalékfogó műtárggyal együtt. A szakasz új közvilágítást, új forgalomtechnikai eszközöket, útirányjelző táblákat kapott. A projekt egyik érdekessége, hogy a régészeti megfigyelés során X-XI. századi sírokat találtak egy körülbelül 80 méter hosszú szakaszon. Az avar kori leletek a Ferenczy Múzeumhoz kerültek.

Az ünnepélyes átadásra és az új út megnyitására 2022. december 21-én, szerdán került sor, melyen részt vett Csepreghy Nándor, az Építési és Közlekedési Minisztérium parlamenti államtitkára, Vécsey László, a térség országgyűlési képviselője és Szilvai József Attila, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója.

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS