Megvannak az „5 tengelyen biztos kézzel!” kamionverseny elődöntősei

Forrás: NIT Hungary 

Összecsaptak az online térben a jubileumi tizedik „5 tengelyen-biztos kézzel!” versenyzői. Az elődöntőbe jutott kamionsofőrök listája hivatalos!

Magyarország egyedülálló közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai versenyének első fordulója az elméleti megmérettetésről szólt. A közel 350 nevezőre idén is egy 30 GKI-vizsgakérdésből álló online tesztsor várt, aminek kitöltésére 30 percük állt rendelkezésükre.

Kiknek szurkolhatunk idén?

Az elődöntőn összesen 30 versenyző mutathatja meg szakmai és kreatív rátermettségét a Schmitz Cargobull bicskei telephelyén. A versenyzők hivatalos sorrendje itt tekinthető meg.

Mi vár a versenyzőkre 2022-ben?

Az elődöntő feladatai a továbbjutott kamionsofőrök ügyességét, vezetéstechnikáját és elméleti felkészültségét állítják próba elé, nem csak a pályán, de a közúton is.

A 30 kamionsofőr három csoportba osztva vesz részt az elődöntőn szeptember 10-én és 11-én. A szeptember 24-i döntőn azzal a 10 versenyzővel találkozhatunk, akik a 10 feladatot a lehető legmagasabb pontszámmal teljesítik. Az idő mindig tényező, így holtverseny esetén a feladat teljesítésének ideje dönti el, ki juthat tovább.

Mindenkire vár egy kihívás

Az idei „5 tengelyen-biztos kézzel!” közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai verseny minden szempontból különleges. A szervezők, a NiT Hungary és az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottsága jubileumi tizedik alkalommal rendezik meg az ország speciális kamionos versenyét, amely a nemzetközi DAF Driver Challenge magyar előselejtezőjévé vált egyben.

A tizedik döntő győztese jövőre képviselheti a magyar kamionsofőröket a luxemburgi tanpályán, ahol Európa legjobbjai csapnak össze. Bővebben a versenyről >>>

A szervezők a jubileumi döntő mellett ingyenes családi nappal várják a kilátogatókat szeptember 24-én a zsámbéki drivingcamp Hungary tanpályáján. A kilátogatók, az egészen apró gyermekektől a felnőttekig szórakoztató, interaktív programokon keresztül ismerkedhetnek meg a biztonságos közlekedés alapszabályaival.

A családi nap részletes programja itt található.

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS