Fotók-Pápai, salgótarjáni és egri gépkezelők szerezték meg az első három helyet a V4 Rodeo hazai döntőjén

Lezajlott múlt pénteken a közútkezelők legnagyobb hazai eseménye, a nagy múlttal rendelkező nemzetközi V4 Rodeo verseny országos döntője, melyben a Magyar Közút legjobb gépkezelői mérték össze tudásukat szóróadapterrel és hóekével felszerelt nehézgépjárműveikkel egy kiépített akadálypályán. Idén a pápai Pintér Gergő bizonyult a legjobbnak, második lett a salgótarjáni Pál Tibor és harmadik az egri Liptay Ádám, így ők kiérdemelték az esélyt, hogy Magyarországot képviselhessék a visegrádi négyek között megrendezendő döntőn 2022. szeptember 13-én, a Hungaroringen.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt mind a 19 megyében előselejtezőket tartott, a megyei nyertesek, azaz az ország 19 legjobb gépkezelője szeptember 2-án, a cég szigetszentmiklósi mérnökségén mérte össze tudását.

A rodeó verseny lényege, hogy a versenyzők szóróadapterrel és hóekével felszerelt nehézgépjárművel, akadálypályán teljesítenek különböző ügyességi feladatokat időre, amelyek során a hibákért más-más mértékű büntetőpontokat kapnak. A gyorsaság csak a feladatok egy részénél számít, nagyobb hangsúly van a pontos és precíz vezetési stíluson.

A hazai döntőről készült fotók a Magyar Közút hivatalos Facebook oldalán ezen a linken érhetőek el: https://www.facebook.com/495999410472092/posts/pfbid0j7b5GSbsxvkoFHVnE75zXxj9hzTjjqNnjAGbGCoPR8j5zhUx8f347zwcs9WTroafl/?d=n.

A nemzetközi döntő soros házigazdája Magyarország lesz, így arra 2022. szeptember 13-án, a Hungaroringen kerül sor. A legutóbbi két nemzetközi versenyen első helyezést és további dobogós pozíciókat is magyar közutas hozta el, így ismét lesz kikért és miért szurkolni. A nemzetközi versenyen az országot a közutas rodeó első három helyezettje, azaz a pápai Pintér Gergő, a salgótarjáni Pál Tibor és az egri Liptay Ádám képviseli majd.

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS