Sebességmérő kamerákkal növelik a biztonságot a 84-es főút Sárvár elkerülő szakasza és az Ostffyasszonyfai út csomópontjában

A közlekedésbiztonság növelése érdekében hamarosan rendszeres sebességellenőrzésre számíthatnak a 84-es főúton közlekedők a Sárvár elkerülő ostffyasszonyfai csomópontjában. A közelmúltban történt súlyos és végzetes baleseteket legtöbb esetben az okozta, hogy a főúton közlekedők esetenként jelentősen túllépték a megengedett sebességet, ezért döntöttek a sebességmérő kamerák alkalmazása mellett a Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a Rendőrfőkapitányság megyei szakemberei.

A 84-es főút és a Sárvár – Kenyeri összekötő út kereszteződésében az elmúlt időszakban több olyan közlekedési baleset is történt, amely súlyos, vagy halálos kimenetelű volt. Ezért a Magyar Közút és a Rendőrség elemezték a balesetek körülményeit és a helyszín sajátosságait figyelembe véve megállapították, hogy a kihelyezett közlekedési jelzésrendszerek megfelelőek, az alárendelt útról a főút forgalma jól belátható, viszont a 84-es főúton a közlekedők esetenként jelentősen túllépik a megengedett sebesség mértékét. Az alsórendű útról a keresztezésbe behajtók emiatt nehezen tudják megbecsülni a biztonságos kikanyarodáshoz, áthaladáshoz szükséges időt, illetve a főúton közlekedők nagy sebessége miatt a bekövetkező balesetek kimenetele is többségében súlyos fokú személyi sérüléssel jár.

A két szervezet a balesetek számának, illetve azok súlyossági fokának csökkentése érdekében úgy döntött, hogy a főúton a közlekedők sebességének rendszeres ellenőrzésére van szükség. A főút mindkét irányú forgalmának ellenőrzésére a rendőrség által használt sebességmérő kamera fogadására alkalmas úgynevezett TrafiBox szekrényt telepítenek a Közút munkatársai. Az ellenőrzött szakaszra külön jelzőtáblák hívják majd fel a közlekedők figyelmét, a korábbi állapotokhoz képest további sebességcsökkentés ugyanakkor nem történik.

A mérőeszköz fogadására kialakított berendezés beszerzési, telepítési, üzemeltetési és táblázási költségeit a Magyar Közút Nonprofit Zrt. állta, míg a mérések végrehajtását és a mérőeszköz rendszeres kihelyezését a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság végzi.

A TrafiBox-ról készült fotók elérhetőek a Magyar Közút hivatalos Facebook oldalán: https://www.facebook.com/MagyarKozut/posts/pfbid0X6uJ7aLNtn7JayLYpU5HFJtA3FpAEcWAHMsDTKCTq7vZ6woiRU9SDDE9SR8ryFGhl

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS