Megújul a 31-es főút több mint 14 kilométeres szakasza

Hazai forrásból, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában megújul a 31-es főút 14,47 kilométeres, Szentmártonkáta településtáblától Jász-Nagykun-Szolnok megyehatárig tartó szakasza. A beruházás közel 2,64 milliárd forintból valósul meg, a Kiemelt Társadalmi Igények Útfelújítási Program részeként.

A Szentmártonkátát és Nagykátát is érintő felújítás a 2016-ban megújult 6,6 kilométeres szakaszhoz kapcsolódik. A mostani munkálatok március 16-án indulnak és idén év végéig tartanak majd, ezalatt a közlekedők forgalom- és sebességkorlátozásra számíthatnak. A beruházás részeként teljeskörűen megújul a burkolat, a szakemberek rendezik továbbá a padkákat, a kissugarú ívekben rázópadkát építenek, az útcsatlakozásokat és a kapcsolódó felületeket az új burkolat szintjére emelik, megújítják a burkolati jeleket, új forgalomtechnikai jelzéseket helyeznek ki és helyreállítják a csapadék vízelvezető rendszert. Megújulnak továbbá a szakaszon található buszöblök és a hozzájuk tartozó peronok pályaszerkezete is. A jelenleg kiépítetlen buszmegállók félöböl szerkezettel, peronnal épülnek újjá. A beruházás keretében a Nagykáta után található Bibicfészeki-ág híd és a Hajta-patak híd teljeskörű felújítására is sor kerül.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy a munkaterület környezetében fokozott óvatossággal, a sebességkorlátozás betartásával közlekedjenek. A javítási munkák idején hosszabb menetidővel számolhatnak a közlekedők, ezért ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék. A szakemberek a közlekedők türelmét és megértését kérik a felújítási munkák idejére, a beavatkozásokat az ő érdekükben végzik el.

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS