Együttműködés keretében a zöldinnovációkért

A Greenology – Zöldinnovációs Fenntarthatósági Tudásközpont a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-vel együttműködve törekszik a hazai építésgazdaság fenntarthatósági átállásának támogatására, valamint a zöldinnovatív, környezetbarát termékek piacra jutásának elősegítésére.

A Greenology – Zöldinnovációs Fenntarthatósági Tudásközpont képviseletében Prof. Dr. Boros Anita központvezető együttműködési keretmegállapodást írt alá Szilvai József Attilával, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatójával.

A Tudásközpont elsődleges célkitűzése, hogy támogatást nyújtson a hazai gazdaság valamennyi szereplőjének a zöld és fenntartható átállásban, elősegítve az ágazati változásokat elindító innovatív termékek és technológiák piacra jutását, valamint a legjobb zöldinnovációs gyakorlatok hazai gazdaságba való átültetését. A fenntarthatósági fordulat megvalósításához elengedhetetlen a vállalati szféra bevonása, a hazai vállalkozások pedig nyitottak a közreműködésre.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt., mint az országos utak üzemeltetője kiemelt figyelmet fordít a fenntarthatóság és a körforgásos gazdaságra való átállásra. Ez megnyilvánul a gép- és eszközbeszerzéseiben, az innovatív, kísérleti környezetbarát technológiák beépítésében, a martaszfalt felhasználások növelésével, valamint az országos szemétgyűjtési akciók szervezésével a környezet tisztábbá tételéért is számos erőfeszítést tesz. Úgyszintén elkötelezett a fenntarthatóság, a zöldgazdaság kiépítése mellett, így támogatja az építésgazdasági ágazatok fenntarthatósági átállását is. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a Tudásközpont kölcsönösen együttműködve törekednek az építésgazdaságban részt vevő szakemberek, vállalkozások, kutatók, oktatók és felsőoktatásban részt vevő hallgatók tevékenységének gyakorlati és elméleti támogatására, továbbá a zöldinnovációs és fenntarthatósági tevékenység fejlesztésére az építésgazdaság területén belül.

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS