Közlekedési konferencia a zöld jövőről

Idén negyedik alkalommal rendezik meg a Magyar Közlekedési Konferenciát 2021. november 10-11. között. Az eseményen a teljes hazai közlekedési szektor képviselői jelen lesznek, ebben az évben az előadások és szakmai beszélgetések fókuszában a vírushelyzet közösségi közlekedésre gyakorolt hatása, a közlekedés zöld jövője, a klímaváltozás hatásai és a fenntarthatóság állnak majd.

A Közlekedéstudományi Egyesület (KTE), a Magyar Közút Nonprofit Zrt és a MÁV-Volán-csoport szervezésében idén is összegyűlnek a hazai közlekedési szektor vezető szakemberei, ez alkalommal Siófokon, az országos jelentőségű IV. Magyar Közlekedési Konferencián.

Dr. Áder János köztársasági elnök videoüzenetben köszönti majd a rendezvény résztvevőit, amelyben többek között kitér a közlekedés és a károsanyag kibocsátás összefüggéseire, a közlekedés újragondolásának feladatára, a közösségi közlekedés és a teherszállítás gyorsabbá, környezetkímélőbbé tételére, valamint a közlekedési környezeti lábnyom jelentős csökkentésének témájára is. Az eseményen részt vesz dr. Fónagy János, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter helyettese, a KTE elnöke, dr. Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára és többek között a hazai közlekedési vállalatok, így a MÁV-Volán-csoport, a Magyar Közút Nonprofit Zrt., a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt., a HungaroControl Zrt., valamint a piaci szereplők vezető képviselői is.

Az előadások és panelbeszélgetések a közlekedési szakma elért eredményeit és jövőbeli kihívásait taglalják majd. Többek között szó lesz arról is, hogy az elmúlt másfél év járványhelyzete milyen új kihívásokkal szembesítette a közösségi közlekedést, a helyenként visszaeső forgalmat milyen módszerekkel orvosolták a szakemberek, hogyan sikerült fenntartani a közlekedők bizalmát és az állami forrásoknak köszönhetően folytatni a 2010-ben elkezdett közösségi közlekedést érintő fejlesztéseket, változtatásokat.

A konferencia programjáról további információk a Közlekedéstudományi Egyesület honlapján, ide kattintva érhetőek el.

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS