Burkolatfelújítás miatt forgalomkorlátozás lesz a 10-es főút pilisvörösvári szakaszán

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában megújul a 10-es főút pilisvörösvári, mintegy 1,7 kilométeres szakasza 2021. szeptember 20. és október 1. között. A Kodály Zoltán utca és Attila utca közötti szakaszon a marási munkálatokat követően új, fokozott közúti igénybevételre alkalmas aszfaltot építenek be a szakemberek. A munkálatok ideje alatt félpályás útlezárásra és megnövekedett menetidőre számíthatnak a közlekedők.

A 18-as és 20-as kilométerszelvények között zajló munkák idején várakozási tilalmat vezetnek be, a szakaszos félpályás lezárás miatt a váltakozó irányú forgalmat jelzőőrök irányítják majd, továbbá a rendőrség és a polgárőrség is biztosítja a forgalom lefolyását. A teherforgalom ezalatt is a 10-es főutat használhatja, a személygépjárművel közlekedőknek lehetőségük van az érintett szakasz elkerülésére. A Piliscsaba irányából Budapest felé közlekedők a pilisszentiváni elágazásnál Solymár irányába, míg az ellenkező irányban a főút Solymári Auchan körforgalmától a pilisszentiváni elágazás felé haladva tudnak kerülni. A torlódás csökkentése érdekében továbbá, aki teheti, használja a vasúti közlekedést a felújítás ideje alatt.

A munkálatokkal érintett szakasz az alábbi térképen látható:

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a munkálatok ideje alatt is arra kéri a közlekedőket, hogy fokozott óvatossággal közlekedjenek, a munkaterületekre figyelmeztető és ott érvényben lévő korlátozásokat tartsák be. Az autósoknak ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék. A társaság a közlekedők türelmét és megértését kéri, a felújítást az ő érdekükben végzik el.

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS