Hídjavítási munkálatok miatt forgalomkorlátozás lesz az M3-as autópályán Aszód és Hatvan között

Az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalán, Aszód és Hatvan között a 3-as főút M3 autópálya feletti hídján járműütközés miatti tartógerenda sérülést javítanak a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei. A munkálatok június 28-án, hétfőn kezdődtek és várhatóan július közepéig tartanak majd. Az érintett időszakban forgalomkorlátozásra, sávlezárásra és sebességkorlátozásra számíthatnak a közlekedők.

A munkálatok ideje alatt a szakemberek az M3-as autópálya Budapest felé tartó oldalán a 42-es és a 45-ös kilométerszelvények között, június 28-án déltől lezárták a belső sávot, de a forgalom áttereléssel és sávelhúzással mindkét irányban továbbra is két sávon haladhat majd. Lesznek olyan időszakok, amikor a hídon látható munkavégzés nem lesz, de a beépítendő anyagok technológiai kötésideje miatt a forgalom a lezárt forgalmi sávban nem közlekedhet. Július 2. 18 órától július 4. délig az autópálya Budapest felé tartó oldalát a munkálatok környezetében lezárják, valamint a 3-as főúton a hídon is félpályás lezárás lesz érvényben. Ezalatt az M3-as autópálya forgalma Budapest felé áttereléssel a szemközti pálya előző sávjában tud haladni, míg a Nyíregyháza felé tartó forgalom a külső és a leálló sávot használhatja majd.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a munkálatok ideje alatt is arra kérik a közlekedőket, hogy fokozott óvatossággal közlekedjenek, a munkaterületekre figyelmeztető és ott érvényben lévő korlátozásokat tartsák be. Az autósoknak ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS