Vasárnaptól visszatér a tél-Így dolgoznak majd a Magyar Közút szakemberei-Videó

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján vasárnap délutántól a Dunántúlon elsősorban Baranyában, valamint Bács-Kiskun megye déli részein friss, tapadó hó hullhat az éjszakai órákig. A Duna vonalától keletre hétfőn gyakorlatilag minden megyében intenzívebb havazás kezdődhet, amely a reggeli, forgalom szempontjából csúcsidőszakot is érintheti majd. Vasárnap késő délutántól az ország nagy részén, főleg a Dunántúl déli és középső tájain, valamint a Dél-Alföldön viharos, 40-60 km/órás széllökésekre is számíthatnak a közlekedők, éppen a havazásban érintett területeken, amelyek hófúvást is eredményezhetnek.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 94 mérnöksége november 10-e óta 12 órás műszakokban, 0-24 órás szolgálat mellett végzi a hóeltakarítási munkákat. Ezen feladatokat természetesen a következő napokban is ellátja. Már szombat estétől elkezdték a szükséges helyeken a megelőző sószórási munkákat, melyeket folyamatosan végeznek, de ezeket a beavatkozások nehezíti, hogy sok helyen az intenzív esőzésből válthat át havazásba az időjárás, ami a kijuttatott síkosságmentesítő anyagokat le tudja mosni a burkolatról.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. nemrégiben egy hasznos animációs videót tett közzé, melyen azt mutatja be, hogy hol, milyen módon tudja elvégezni a hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákat az általa kezelt országos közúthálózaton: https://www.youtube.com/watch?v=8UvDTfAIsJI&feature=youtu.be.

Tekintettel arra, hogy a következő napokban az ország nagy részén várható havazás, illetve sok térségben intenzívebb havazásra, néhol viharos szél miatt akár hófúvásra is számítani kell, ezért a Magyar Közút arra kér minden közlekedőt, hogy még utazás előtt tájékozódjon az aktuális forgalmi helyzetről, út- és látási viszonyokról a cég Útinform szolgálatának diszpécsereinél vagy a www.utinform.hu oldalon. A közlekedési információkon kívül pedig érdemes az Országos Meteorológiai Szolgálat www.met.hu oldalát is felkeresni az időjárási előrejelzések kapcsán.

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS