Együttműködési megállapodást kötöttünk a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Vas Megyei Igazgatósága és a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság között létrejött együttműködési megállapodás aláírására került sor szeptember 8-án.

A Közút és a katasztrófavédelem szakemberei a beavatkozások során rendszerint találkozhatnak, legyen szó viharkárok, hóhelyzet vagy közúti balesetek esetében. A társszervek pontos, precíz és csapatban lévő munkavégzésére ezen alkalmakkor nagy szükség mutatkozik, a károk mielőbbi felszámolása és az eredeti helyzet visszaállítása érdekében.

Az együttműködési megállapodás megújításának célja ezért az országos közúthálózaton zajló közúti közlekedés biztonságosabbá tételére, valamint természeti és ipari eredetű katasztrófák által okozható veszélyek és azok bekövetkeztében a kölcsönös információáramlásra irányul. Célja továbbá az, hogy a balesetek és a veszélyhelyzetek elhárítása során előnyben részesítsék az utazók biztonságát, valamint törekedjenek az út mielőbbi felszabadítására és a forgalmi rend helyreállítására.

A felek a téli koordinációs felkészülési értekezletet minden évben együtt tartják, amelyen a közlekedésben résztvevő további szervezetek számolhatnak be felkészültségükről. Az értékteremtő komplex katasztrófavédelmi gyakorlatok keretében a szervezetek továbbá olyan helyzeteket tudnak modellezni, amelyek a valóságnak másai. Így a valós beavatkozásnál a közút és a katasztrófavédelem munkatársai, sikeresen, előre kialakított és begyakorlott protokolloknak megfelelően tudnak együttműködni. Mindezeket is garantálja az együttműködés. A felek megállapodtak továbbá abban, hogy amennyiben arra lehetőség adódik a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási ügyelete és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Vas Megyei Igazgatóság diszpécser szolgálata szakemberei is ellátogatnak egymáshoz, valamint átadják tapasztalataikat, kiértékelik a korábbi rendkívüli események tapasztalatait és megismerik egymás infokommunikációs eszközrendszerét.

A megállapodást Dr. Bognár Balázs tű. ezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója és Böröcz Miklós a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Vas Megyei Igazgatóságának igazgatója írták alá.

Az aláírást követően Böröcz Miklós igazgató tájékoztatást adott a katasztrófavédelmi kirendeltségvezetői és hivatásos tűzoltóparancsnoki havi értekezleten a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Vas Megyei Igazgatóság szervezeti felépítéséről és annak főbb aktuális feladatairól, stratégiai célkitűzéseiről.

Forrás: https://vas.katasztrofavedelem.hu/25692/hirek/242667/strategiai-egyuttmukodes

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS