Nagyüzemben javítják az Esztergom környéki utakat a következő napokban

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az elmúlt években szoros együttműködésben segítette a Tour de Hongrie szervezőinek munkáját. A szakmai segítség mellett évek óta úgy ütemezik be a szakemberek a javítási, felújítási munkákat, hogy a legnagyobb hazai kerékpáros körverseny ideje alatt is megfelelő minőségű szakaszokon mérkőzzenek meg egymással a profi versenyzők. Az idén augusztus 29-én kezdődő verseny előtt Esztergom térségében több szakaszon is nagy erőkkel dolgozik majd a Magyar Közút.

A közútkezelő az elmúlt években a Tour de Hongrie szervezőivel egyeztetett útvonalon úgy ütemezik be a javítási munkákat, hogy azok a körverseny idejére befejeződjenek. Az idei verseny 2020. augusztus 29. és szeptember 2. között zajlik majd.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. esztergomi mérnöksége az elmúlt hetekben számos szakaszon végzett burkolatjavítási munkákat, mintegy 800 tonna melegaszfaltot felhasználva. A 11-es főúton jelenleg 5 kisebb szakaszon, Pilismarót és Esztergom között van kijelölt munkaterület. A következő napokban még nagyobb fokozatra kapcsolnak a szakemberek, ugyanis 2020. augusztus 17-e, hétfő reggeltől egészen augusztus 19-e, szerda délutánig a 1111-es jelű dobogókői úton összesen 8 helyszínen végeznek további beavatkozásokat.

A fentiek gyakorlatilag azt jelentik, hogy a következő pár napban a dobogókői úton szinte végig dolgoznak a szakemberek, amelyhez váltakozó irányú forgalomirányítás kapcsolódik majd. Erre tekintettel a szakemberek azt javasolják, ha az arra közlekedő autósok, motorosok és kerékpárosok tehetik, válasszanak más, alternatív útvonalat.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kér mindenkit, hogy még indulás előtt tájékozódjanak a korlátozáshoz kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a társaság Útinform szolgálatánál (+36-1-336-2400), illetve a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék. A korlátozással járó munkák idejére a társaság a közlekedők türelmét és megértését kéri.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS