Rendbe tették a rimóci kerékpárutat a közútkezelő szakemberei

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. jogszabályi elrendelés alapján 2018-ban kezdte el átvenni települési önkormányzatoktól a külterületi, főutakkal párhuzamos kerékpárutakat. A társaság által kezelt kerékpárúthálózat hossza mára meghaladta az 1000 kilométert. A cég minden rendelkezésére álló forrással és eszközzel azon dolgozik, hogy az elmúlt időszakban hozzá került szakaszok minél jobb állapotba kerüljenek, azt aktívan használják a turisták és a hivatásforgalmi célból közlekedők is.

Az elmúlt két hónapban Nógrád megye 12,5 kilométeres állami kerékpárúthálózatán 25 ezer négyzetméternyi felület kaszálását, valamint a szükségessé vált padkarendezéseket végezték el a salgótarjáni és a balassagyarmati mérnökségek szakemberei. Sőt, egy kiemelkedő példa a karbantartási munkák között a Rimóc és Hollókő közötti kerékpárúton végrehajtott beavatkozás. Ezen a szakaszon korábban a mezőgazdasági forgalom – különösen rossz időjárás estén – a kerékpárutat is igénybe vette, ami nem múlt el nyomtalanul. A megfelelő vízelvezetés biztosítása, valamint az illetéktelen igénybevételek megelőzése érdekében 2555 méteren vízelvezető árkot alakítottak ki és 9156 méter hosszan padkarendezést végeztek a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársai. Ezen túl megtisztították a kerékpárút burkolatát, lokális javítást végeztek 32 tonna aszfalt felhasználásával, elvégezték a szükséges növényzetnyesést, valamint a biztonság növelése érdekében 24 méter új korlát elhelyezésére is sor került.

A társaság számára a legjobb és legközvetlenebb visszajelzés a helyi lakosok pozitív visszacsatolásai mellett az volt, amikor nemrégiben egy nagyobb, soproni diákokból álló kerékpáros társasággal találkoztak a közútkezelő szakemberei a rendbe tett szakaszon.

A Rimóc és Hollókő közötti kerékpárúton végzett munkákról készült felvételek elérhetőek a társaság hivatalos Instagram oldalán: https://www.instagram.com/p/CDtANWABvLI/?igshid=1pgxu571xqh6q.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS