Burkolatfelújítás miatt teljes útzár leszaz 57-es és az 58-as főutak csomópontjában Pécsett

Burkolatfelújítási munkálatok folynak Pécsett, a Kertvárosban az 57-es és az 58-as főutak csomópontjában a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában. A felújítás következő fázisában, 2020. augusztus 13-án, csütörtökön és augusztus 14-én, pénteken este 8 és reggel 6 óra között a szakemberek az aszfalt kopóréteget építik, melynek idejére teljes útzárat vezetnek be.

Az útlezárás ideje alatt a térségben közlekedők Harkány-Kozármisleny irányban az OMV benzinkút mögötti szervízúton, Pécs-Kozármisleny irányban az Interspar – Nagyárpád közötti úton, Pécs-Kertváros irányban az Árnyas út-Málomi út-Aidinger úton, a Kertváros-Harkány irányban az Aidinger út-Nagy Imre úton tudnak kerülni. A lezárások környezetében sárga jelzőtáblák segítik a közlekedést.

A burkolatfelújítás várhatóan augusztus végéig tart, mely során a szakemberek megújítják a burkolatot, cserélik a burkolatba eső közműfedlapokat és víznyelőket, valamint új burkolati jeleket festenek fel. A szakemberek igyekeznek a munkákat reggeli és a délutáni csúcsidőszakon kívül végezni, de a csomópont forgalmi terhelése miatt időszakosan jelentős torlódásra kell számítani a közlekedőknek.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kér mindenkit, hogy a munkaterület környezetében fokozott óvatossággal, a sebességkorlátozás betartásával közlekedjenek. A felújítási munkák idején az autósoknak ajánlott még indulás előtt tájékozódni a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS