Megújult a legéndi bekötőút 3,1 kilométeres szakasza

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában, a Magyar Falu Program keretében megújult a 21153-as jelű legéndi bekötőút 3,16 kilométeres szakasza, mintegy bruttó 469 millió forint értékben. A pályaszerkezet és a burkolat felújítása során is újrahasznosított anyagokat használtak fel a szakemberek a vonatkozó előírások szigorú betartása mellett.

A 21153-as jelű Legénd bekötőút megújult szakaszán, környezetvédelmi szempontokat is figyelembe véve, az új pályaszerkezeti beton a régi pálya helyszíni újrahasznosításával és a szükséges új anyagok hozzáadásával, az aszfalt kopóréteg pedig visszanyert aszfalt alkalmazásával készült. A szakemberek 146 tonna aszfaltot és 4000 köbméter újrahasznosított betont építettek be a szakaszba, továbbá felújították a vízelvezető rendszert, a forgalomtechnikai jelzésrendszert és új, tartós burkolati jeleket festettek fel.

A bekötőút ünnepélyes átadásán részt vett Balla Mihály, a térség országgyűlési képviselője, Tunkel Tamás, Legénd polgármestere, Styevó Gábor, Nézsa polgármestere és Lehel Zoltán, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Nógrád megyei igazgatója.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
MEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS