Burkolatjavítás miatt forgalomkorlátozás lesz Miskolc-Szirma belterületén

Miskolc-Szirma belterületén, a Miskolci utca teljes hosszában nagyfelületű burkolatjavítási munkálatokat végez a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A munkálatok ideje alatt várhatóan 2020. június 26-a, péntektől július végéig forgalomkorlátozásra kell számítania a közlekedőknek.

Nagyfelületű burkolatjavítási munkálatokat végez a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a 3604-es jelű Miskolc-Kistokaj összekötő út Miskolc-Szirma belterületi szakaszán. 2020. június 26-án, pénteken az előkészítő munkálatok kezdődnek el, ekkor a csatlakozó utcáknál és az átkelési szakaszon kiépített hat buszmegállóban megtörténik a felületek előkészítése és a nyomvályúk profilmarása. A munkálatok 2020. június 29-én, hétfőn aszfaltozással folytatódnak, mely várhatóan négy napig tart. A burkolatfelújítással érintett szakaszon 1995 méter hosszban, átlagosan 6,2 méter szélességben új, 5 centiméter vastag kopóréteget építenek a szakemberek, közel 1500 tonna melegaszfalt keverék felhasználásával. Ezt követően a befejező munkák részeként padkát építenek és új útburkolati jeleket festenek fel.

A munkálatok ideje alatt részleges forgalomkorlátozásra kell számítaniuk az arra közlekedőknek, félpályás zárások mellett jelzőőr, vagy forgalomirányító fényjelző készülék irányítja majd a forgalmat. A menetrend szerinti autóbuszjáratok változatlan útvonalon közlekednek majd, azonban kisebb fennakadásra és késésre lehet számítani. A társaság arra kéri a személygépjárművel arra közlekedőket, hogy a munkálatok ideje alatt lehetőleg tranzit útvonalként ne használják az érintett útszakaszt, az ott lakók pedig a lehetőségekhez mérten, alternatív útvonalakon közelítsék meg úti céljukat Miskolc-Szirma mellékút hálózatán.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy a munkaterület környezetében fokozott óvatossággal, a sebességkorlátozás betartásával közlekedjenek. A javítási munkák idején az autósoknak ajánlott még indulás előtt tájékozódni a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
MEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS