Burkolatjavítás miatt forgalomkorlátozás lesz Miskolc-Szirma belterületén

Miskolc-Szirma belterületén, a Miskolci utca teljes hosszában nagyfelületű burkolatjavítási munkálatokat végez a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A munkálatok ideje alatt várhatóan 2020. június 26-a, péntektől július végéig forgalomkorlátozásra kell számítania a közlekedőknek.

Nagyfelületű burkolatjavítási munkálatokat végez a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a 3604-es jelű Miskolc-Kistokaj összekötő út Miskolc-Szirma belterületi szakaszán. 2020. június 26-án, pénteken az előkészítő munkálatok kezdődnek el, ekkor a csatlakozó utcáknál és az átkelési szakaszon kiépített hat buszmegállóban megtörténik a felületek előkészítése és a nyomvályúk profilmarása. A munkálatok 2020. június 29-én, hétfőn aszfaltozással folytatódnak, mely várhatóan négy napig tart. A burkolatfelújítással érintett szakaszon 1995 méter hosszban, átlagosan 6,2 méter szélességben új, 5 centiméter vastag kopóréteget építenek a szakemberek, közel 1500 tonna melegaszfalt keverék felhasználásával. Ezt követően a befejező munkák részeként padkát építenek és új útburkolati jeleket festenek fel.

A munkálatok ideje alatt részleges forgalomkorlátozásra kell számítaniuk az arra közlekedőknek, félpályás zárások mellett jelzőőr, vagy forgalomirányító fényjelző készülék irányítja majd a forgalmat. A menetrend szerinti autóbuszjáratok változatlan útvonalon közlekednek majd, azonban kisebb fennakadásra és késésre lehet számítani. A társaság arra kéri a személygépjárművel arra közlekedőket, hogy a munkálatok ideje alatt lehetőleg tranzit útvonalként ne használják az érintett útszakaszt, az ott lakók pedig a lehetőségekhez mérten, alternatív útvonalakon közelítsék meg úti céljukat Miskolc-Szirma mellékút hálózatán.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy a munkaterület környezetében fokozott óvatossággal, a sebességkorlátozás betartásával közlekedjenek. A javítási munkák idején az autósoknak ajánlott még indulás előtt tájékozódni a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS