Megújul a Mezőhegyes és az M43-as autópálya közötti útvonal

Hazai finanszírozásból, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában újul meg a Mezőhegyes és az M43-as autópálya közötti 22 kilométeres útvonal, mintegy 3,2 milliárd forintból. A burkolatfelújításon túl a projekt részeként megújul a Mezőhegyesi Élővíz-csatorna-híd és a Pitvaros községben található körforgalmi csomópont is. A munkaterületet a kivitelező június elején veheti át, a fejlesztés előreláthatóan 2020. december 31-ig tart.

22 kilométeren újulhat meg az út Mezőhegyestől az M43-as autópályáig, Pitvaroson és Csanádpalotán keresztül, érintve a 4434-es és 4451-es jelű összekötő utakat is. A felújítás során a meglévő burkolat profilmarása után új aszfalt kopóréteget épít a kivitelező, a süllyedéseknél a teljes pályaszerkezet cseréjéről gondoskodik, az új kopórétegre tartós burkolati jeleket fest és a sérült KRESZ táblákat cseréli. A kivitelezés során felújítják továbbá a Mezőhegyesi Élővíz-csatorna-hidat és a Pitvaros községben a körforgalmi csomópontot is. A felújítást követően az M43-as autópályát gyorsabban, biztonságosabban és kényelmesebben érik majd el a közlekedők.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a felújítás ideje alatt a forgalomkorlátozással érintett szakaszon a sebességkorlátozás betartására és fokozott óvatosságra inti a közlekedőket. Továbbá a társaság arra kér mindenkit, hogy még indulás előtt tájékozódjanak a korlátozáshoz kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a társaság Útinform szolgálatánál (+36-1-336-2400), illetve a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék. A korlátozással járó munkák idejére a közlekedők türelmét és megértését kérik, a felújítási munkákat az ő érdekükben végzik el.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS