Burkolat- és dilatációjavítási munkák miatt korlátozások lesznek az M1-es autópálya több szakaszán

Az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán a Rába-híd dilatációjavítási munkálatait, a Budapest felé vezető oldalon pedig több szakaszon burkolatjavítási munkálatokat végez a következő napokban a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A munkálatok ideje alatt 2020. május 24-e, vasárnap és május 29-e, péntek között az M1-es autópálya több szakaszán kell sávlezárásra és forgalomkorlátozásra számítania a közlekedőknek.

2020. május 24-én, vasárnap a szakemberek a Rába híd dilatáció cseréjéhez készülnek elő és sávelhúzásos terelést építenek ki a térségben. Május 25-28-ig, hétfőtől csütörtökig nagyfelületű burkolatjavítási munkákat végeznek az autópálya Budapest felé vezető oldalán. Hétfőn a 107-es és a 110-es, míg a további napokon az 105-ös és 110-es kilométerszelvények között is. A munkálatok ideje alatt az érintett szakaszokon lezárják a leállósávot és a külső sávot is, így csak a belső sávban lehet majd közlekedni. A 107-es és a 108-as szelvények között a forgalomkorlátozás hétfő éjszakára is érvényben lesz. Május 29-én, pénteken, szintén a Budapest felé vezető oldalon, a 95-ös és a 96-os szelvények között lesz nagyfelületű burkolatjavítás, a közlekedők ezen a szakaszon is egy sávon haladhatnak majd a munkálatok idején.

Az üzemeltetési munkákon kívül továbbra is tart az M1-es autópálya 71 pályakilométert érintő helyreállítása is, mely jelenleg két szakaszon zajlik Tatabánya és Budapest között.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a forgalomkorlátozással járó útszakaszok környezetében a sebességkorlátozás betartására és fokozott óvatosságra inti a közlekedőket. A közlekedőknek ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék. A korlátozással járó munkák idejére a közlekedők türelmét és megértését kérik, a felújítási munkákat az ő érdekükben végzik el.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS