Megújul a 4525-ös jelű Sándorfalva-Zsombó összekötő út

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indította el. A program keretében Csongrád megyében a 4525-ös jelű Sándorfalva-Zsombó összekötő út 1,2 kilométeres szakaszán a kivitelezési munkák folyamatban vannak. A felújítás a TOP-1.3.1-15-CS1-2016-00001 azonosító számú, „Közlekedésfejlesztés Csongrád megyében I.” elnevezésű projekt egyik eleme. Az ebben a projektben szereplő felújításokat a társaság 989,58 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével valósítja meg.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program részeként 1,2 kilométeren újul meg az 4525-ös jelű út. A közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelezőnek a beruházó Magyar Közút Nonprofit Zrt. a munkaterületet átadta, a fejlesztés előreláthatóan 50 napot vesz majd igénybe. A projekt a TOP-1.3.1-15 kódszámú, Gazdaságfejlesztést és a munkaerő mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztés című felhívás keretében valósul meg.

A Sándorfalva-Zsombó összekötő út 2+126 és 3+345 kilométerszelvények közötti szakaszának felújítása során a kivitelező a meglévő útfelületre megerősítő aszfaltréteget épít be, az új kopórétegre tartós burkolati jeleket fest, a sérült KRESZ táblákat cseréli.

A beruházások megvalósulását követően nő a forgalombiztonság, nagymértékben javul az út szolgáltatási színvonala és az utazási időben is rövidülés lesz tapasztalható. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. bízik abban, hogy a gondozásában megújuló országos közút minden közlekedő megelégedésére szolgál majd, a térségben pedig betölti a neki szánt szerepet, biztosítva ezzel a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indult el. Ebből Csongrád megyében mintegy 23 kilométernyi út felújítása valósulhat majd meg európai uniós forrásból. A programról bővebb információt a www.kozut.hu oldalon olvashatnak.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS