Megújult a Vép-Nemesbőd összekötő út 2,6 kilométeres szakasza

A Magyar Falu Program keretében, hazai finanszírozásból újult meg a 8445-ös Vép-Nemesbőd összekötő út 2,6 kilométeres szakasza, mely minőségi összeköttetést biztosít az M86-os autóút, illetve a 86-os főút és Vép között. A projekt a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában mintegy nettó 491 millió forintból valósult meg.

A felújított útszakasz építése során a régi pályaszerkezet a szakemberek felmarták, majd cement hozzáadása és újbóli helyszíni átkeverés után új 20 centiméter vastag alapréteg készült. Az innovatív környezetbarát technológia alkalmazásával a meglévő anyag helyben hasznosult, kevesebb volt a szállítás és az ebből eredő környezeti terhelés. Az elkészült útalapra három rétegben 6 méter széles aszfaltburkolat épült. Az út 800 méteres szakasza Vép belterületén halad, így a projekt részeként az Önkormányzat finanszírozásában a templomi útcsatlakozásnál az út alá áteresz épült, majd a folytatásban a Szent Imre utca mellett árokrendezés történt, így megszűnt a vízállás a gyalogátkelőhelynél.

Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője kiemelte, hogy Vép település, valamint annak nyugati határában lévő ipari és szolgáltató üzemek kiszolgálása javarészt ezen az úton történik, ezért kiemelkedően fontos volt az útszakasz megújulása és további felújítások is várhatóak még a megyében.

„A hazai, központi költségvetési forrásokból megvalósuló Komplex Útfelújítási Program keretében Csepreg belterületén 2,2 kilométer hosszon a Rákóczi utca-Petőfi utca-Kőszegi utca útvonal újul meg. Munkakezdés az önkormányzati közműrekonstrukciók befejezése után, előreláthatólag júliusban lesz. A 2018-ban indított országosan 100 milliárd Ft-os „Komplex útfelújítási program” keretében kivitelezés alatt van Sárváron a Batthyány u.-Vásártér-Sársziget u.- Szombathelyi út 2,2 kilométer hosszú szakaszának burkolatcseréje, ami a nyár elején fejeződik be mintegy 486 millió forintból a Strabag Kft. kivitelezésében. Továbbá a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. gondozásában folyamatban van a 87-es főút fejlesztésének előkészítése is Szombathely-Kőszeg között.” – tette hozzá Ágh Péter.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS