Megújult a Balatonfüred-Tótvázsony összekötő út 7,9 kilométeres szakasza

Kontrát Károly, a térség országgyűlési képviselőjének javaslatára, a Magyar Falu Program keretében, hazai finanszírozásból újult meg a 7304-es Balatonfüred-Tótvázsony összekötő út 7,9 kilométeres szakasza. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában mintegy 1,014 milliárd forintból megvalósuló projekt részeként a burkolatfelújításon túl a szakaszon található három híd is teljes körűen megújult.

A felújított szakasz Balatonfüred lakott területének határától indul és Balatonszőlős belterületén keresztül Tótvázsony településig tart. A három település polgármestere évek óta szorgalmazta ennek az útnak a felújítását. Kontrát Károly országgyűlési képviselő közbenjárását kérték az ügyben, aki támogatta a kezdeményezést és a Magyar Falu Program keretében javasolta az út felújítását. A képviselő a munkálatokat is figyelemmel kísérte.

Az érintett szakaszon a szakemberek új kiegyenlítő és kopóréteget építettek be, továbbá Balatonszőlős belterületén burkolt padkát, Tótvázsony előtt pedig településkaput alakítottak ki. A forgalombiztonság növelése érdekében az íveket is kiszélesítették, új tartós burkolati jeleket festettek fel és burkolatprizmákat helyeztek ki. A szakaszon található három híd teljeskörű felújítása során a hidak új szigetelést, szegélyt és korlátokat kaptak, továbbá az úttal párhuzamos időszakos vízfolyás több mint 500 méteres szakaszát is felújították.

A felújított szakaszt örömmel adtuk volna át ünnepélyes keretek között, de a jelenlegi helyzetben a közlemény kiadását választottuk.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
MEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS