Megújul a Kisbér-Veszprémvarsány összekötő út 2,6 kilométeres szakasza

A Magyar Falu Program keretében, hazai finanszírozásból újul meg a 8218-as Kisbér-Veszprémvarsány összekötő út bakonyszombathelyi szakasza 2,6 kilométer hosszan. A mintegy 260 millió forintból megvalósuló beruházás része a burkolatfelújításon túl a Bakonyszombathelyi árok-híd felújítása is. A munkálatok a munkaterület térségében 40 km/órás sebességkorlátozás és jelzőőrös forgalomirányítás mellett zajlanak, várhatóan július közepéig.

A 8218-as út felújítással érintett szakaszán a kivitelező két réteg aszfaltot épít be, továbbá felújítja a padkákat és a szakaszon található Bakonyszombathelyi árok-hidat is. A hídon a szakemberek kicserélik a szigetelést, a burkolatot és a korlátokat, továbbá javítják a betonfelületeket, betonvédelmi bevonatot készítenek, kitisztítják és javítják az árok- és mederburkolatokat. A burkolat, a padka és a híd felújítását követően a szakemberek új forgalomtechnikai elemeket is kihelyeznek és új burkolati jeleket festenek fel.

Czunyiné dr Bertalan Judit, a térség országgyűlési képviselője az útfelújítással kapcsolatban elmondta: „Fontos közlekedési szakasz újulhat meg a Magyar Falu Programnak köszönhetően. Már más forrásból a megyehatár-Bakonybánk-Bakonyszombathely szakasz elkészült. Ezzel a szakasszal a járásszékhely megközelítése és részben a keresztirányú, Tatabánya-Kisbér-Pápa útvonal is jelentős fejlesztéssel válik biztonságosabbá és a közlekedés minősége is jobb lesz. Fontos, hogy az útfejlesztések során az úthálózati elv érvényesüljön.”

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a forgalomkorlátozással érintett szakaszon a sebességkorlátozás betartására és fokozott óvatosságra inti a közlekedőket. Továbbá a társaság arra kér mindenkit, hogy még indulás előtt tájékozódjanak a korlátozáshoz kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a társaság Útinform szolgálatánál (+36-1-336-2400), illetve a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék. A korlátozással járó munkák idejére a közlekedők türelmét és megértését kérik, a felújítási munkákat az ő érdekükben végzik el.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS