Megújul a Zsámbék-Bajna összekötő út 4,1 kilométeres szakasza

A Magyar Falu Program keretében, hazai finanszírozásból újul meg a 1105-ös Zsámbék-Bajna összekötő út Gyermely és Bajna külterületi szakasza 4,1 kilométer hosszan. A mintegy 560 millió forintból megvalósuló beruházás része a burkolatfelújításon túl a Bajnai ugrató-patak híd felújítása is. A munkálatok a munkaterület térségében 40 km/órás sebességkorlátozás és jelzőőrös forgalomirányítás mellett zajlanak, várhatóan június közepéig.

A 1105-ös út a Gyermely és Bajna közötti szakaszon újulhat meg. A kötőréteg lokális javítását a kivitelező már elvégezte, ezután rázópadka építés és a teljes szakaszon kopóréteg építés következik. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára az útfelújítással kapcsolatban az alábbiakat nyilatkozta:

„A térségben élők és közlekedők számára kiemelt fontosságú fejlesztésről van szó, amelyet korábban mind a lakók, mind a polgármesterek kértek. Nem csak a Bajnai ugrató-patak híd felújítására és a kopóréteg cseréjére kerül sor, hanem ívkorrekcióra is, ezáltal biztonságosabbá téve a közlekedést ezen az útszakaszon. Fontos kiemelni, hogy az útfelújításoknak a térségben még koránt sincs vége, hiszen a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program forrásainak köszönhetően Bajna belterületi útjainak felújítása is megvalósul a közeljövőben.”

A burkolat, a padka és a híd felújítását követően a szakemberek új forgalomtechnikai elemeket is kihelyeznek és új burkolati jeleket festenek fel.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a forgalomkorlátozással érintett szakaszon a sebességkorlátozás betartására és fokozott óvatosságra inti a közlekedőket. Továbbá a társaság arra kér mindenkit, hogy még indulás előtt tájékozódjanak a korlátozáshoz kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről, lehetséges kerülőútvonalakról a társaság Útinform szolgálatánál (+36-1-336-2400), illetve a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék. A korlátozással járó munkák idejére a közlekedők türelmét és megértését kérik, a felújítási munkákat az ő érdekükben végzik el.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
MEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS