Megújul a Zsámbék-Bajna összekötő út 4,1 kilométeres szakasza

A Magyar Falu Program keretében, hazai finanszírozásból újul meg a 1105-ös Zsámbék-Bajna összekötő út Gyermely és Bajna külterületi szakasza 4,1 kilométer hosszan. A mintegy 560 millió forintból megvalósuló beruházás része a burkolatfelújításon túl a Bajnai ugrató-patak híd felújítása is. A munkálatok a munkaterület térségében 40 km/órás sebességkorlátozás és jelzőőrös forgalomirányítás mellett zajlanak, várhatóan június közepéig.

A 1105-ös út a Gyermely és Bajna közötti szakaszon újulhat meg. A kötőréteg lokális javítását a kivitelező már elvégezte, ezután rázópadka építés és a teljes szakaszon kopóréteg építés következik. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára az útfelújítással kapcsolatban az alábbiakat nyilatkozta:

„A térségben élők és közlekedők számára kiemelt fontosságú fejlesztésről van szó, amelyet korábban mind a lakók, mind a polgármesterek kértek. Nem csak a Bajnai ugrató-patak híd felújítására és a kopóréteg cseréjére kerül sor, hanem ívkorrekcióra is, ezáltal biztonságosabbá téve a közlekedést ezen az útszakaszon. Fontos kiemelni, hogy az útfelújításoknak a térségben még koránt sincs vége, hiszen a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program forrásainak köszönhetően Bajna belterületi útjainak felújítása is megvalósul a közeljövőben.”

A burkolat, a padka és a híd felújítását követően a szakemberek új forgalomtechnikai elemeket is kihelyeznek és új burkolati jeleket festenek fel.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a forgalomkorlátozással érintett szakaszon a sebességkorlátozás betartására és fokozott óvatosságra inti a közlekedőket. Továbbá a társaság arra kér mindenkit, hogy még indulás előtt tájékozódjanak a korlátozáshoz kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről, lehetséges kerülőútvonalakról a társaság Útinform szolgálatánál (+36-1-336-2400), illetve a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék. A korlátozással járó munkák idejére a közlekedők türelmét és megértését kérik, a felújítási munkákat az ő érdekükben végzik el.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS