Burkolatjavítás miatt forgalomkorlátozás, majd teljes útzár lesz a 4-es és a 442-es főutak csomópontjában Szaolnokon

Folytatódnak Szolnokon a 4-es és 442-es főutak különszintű csomópontjának felújítási munkálatai 2020. március 30. és április 5. között. Hétközben a csomópont budapesti felhajtó ágán a szegélysor felújítását végzi a kivitelező, ezért útszűkületre kell számítani. Április 4-5. között, szombaton és vasárnap a csomópont budapesti lehajtó ágán aszfaltozási munkálatok miatt teljes útzár lesz.

A szolnoki Kertész utca Felső-szandai réti csomópont budapesti lehajtó ágán a hétvégi teljes útzár ideje alatt a Szent István Tisza-híd felől érkezők a városközpontot, Szandaszőlős városrészt és a déli agglomeráció településeit a 4-es főút turbó körforgalmú csomópont – Debreceni út – Kertész úti (ún. helikopteres) körforgalom útvonalon keresztül tudják megközelíteni. A teljes útzárat és a lehajtási lehetőség ideiglenes megszűnését a 4-es főúton veszélyt jelző, tilalmi és elkorlátozó táblák mellett terelőtáblák is fogják jelezni. A főbb döntési pontokban a kijelölt terelőútvonalra sárga hátterű terelőtáblák és útirányjelző nyilak figyelmeztetik majd a közlekedőket.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a forgalomkorlátozással és lezárással járó útszakaszok környezetében a sebességkorlátozás betartására és fokozott óvatosságra inti a közlekedőket. Továbbá a társaság arra kér mindenkit, hogy még indulás előtt tájékozódjanak a korlátozáshoz kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről, lehetséges kerülőútvonalakról a társaság Útinform szolgálatánál (+36-1-336-2400), illetve a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék. A korlátozással járó munkák idejére a közlekedők türelmét és megértését kérik, a felújítási munkákat az ő érdekükben végzik el.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS