Burkolatjavítás miatt forgalomkorlátozás, majd teljes útzár lesz a 4-es és a 442-es főutak csomópontjában Szaolnokon

Folytatódnak Szolnokon a 4-es és 442-es főutak különszintű csomópontjának felújítási munkálatai 2020. március 30. és április 5. között. Hétközben a csomópont budapesti felhajtó ágán a szegélysor felújítását végzi a kivitelező, ezért útszűkületre kell számítani. Április 4-5. között, szombaton és vasárnap a csomópont budapesti lehajtó ágán aszfaltozási munkálatok miatt teljes útzár lesz.

A szolnoki Kertész utca Felső-szandai réti csomópont budapesti lehajtó ágán a hétvégi teljes útzár ideje alatt a Szent István Tisza-híd felől érkezők a városközpontot, Szandaszőlős városrészt és a déli agglomeráció településeit a 4-es főút turbó körforgalmú csomópont – Debreceni út – Kertész úti (ún. helikopteres) körforgalom útvonalon keresztül tudják megközelíteni. A teljes útzárat és a lehajtási lehetőség ideiglenes megszűnését a 4-es főúton veszélyt jelző, tilalmi és elkorlátozó táblák mellett terelőtáblák is fogják jelezni. A főbb döntési pontokban a kijelölt terelőútvonalra sárga hátterű terelőtáblák és útirányjelző nyilak figyelmeztetik majd a közlekedőket.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a forgalomkorlátozással és lezárással járó útszakaszok környezetében a sebességkorlátozás betartására és fokozott óvatosságra inti a közlekedőket. Továbbá a társaság arra kér mindenkit, hogy még indulás előtt tájékozódjanak a korlátozáshoz kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről, lehetséges kerülőútvonalakról a társaság Útinform szolgálatánál (+36-1-336-2400), illetve a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék. A korlátozással járó munkák idejére a közlekedők türelmét és megértését kérik, a felújítási munkákat az ő érdekükben végzik el.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
MEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS