Megújul a 3201-es jelű Hatvan-Atkár összekötő út

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indította el. A program egyik elemeként Heves megyében a 3201-es jelű út 1,3 kilométeres szakaszához kapcsolódóan a kivitelezési munkák folyamatban vannak.

A TOP-1.3.1-16-HE1-2017-00001 azonosító számú, „Közlekedésfejlesztés Heves megyében 2.” elnevezésű projektet Társaságunk 1,335 milliárd forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósítja meg. A projekt keretében 1,3 kilométeren újul meg a 3201-es jelű út. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelezőnek a beruházó Magyar Közút Nonprofit Zrt. a munkaterületet átadta, a fejlesztés előreláthatólag 90 napot vesz majd igénybe.

A Hatvan-Atkár összekötő út 6+655 és 7+955 kilométerszelvények közötti szakaszának felújítása során a kivitelező gondoskodik a kopóréteg profilmarásáról, a süllyedéseknél a teljes pályaszerkezet cseréjéről, új kiegyenlítő aszfaltréteg és új kopóréteg terítéséről, valamint a KRESZ táblák igény szerinti cseréjéről és pótlásáról. A szakaszon található Csányi Ágói patak hidat, illetve a Csányi időszakos vízfolyás hidat is felújítják. A teljes szakaszon kitisztítják az árkokat, továbbá aszfaltozás előtt padkanyesést, az új kopóréteg megépítését követően pedig új padkát építenek.

A beruházások megvalósulását követően nő a forgalombiztonság, nagymértékben javul az út szolgáltatási színvonala és az utazási időben is rövidülés lesz tapasztalható. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. bízik abban, hogy a gondozásában megújuló országos közút minden közlekedő megelégedésére szolgál majd, a térségben pedig betölti a neki szánt szerepet, biztosítva ezzel a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indult el. Ebből Heves megyében 2018-ban több mint 12 kilométernyi út megújult és várhatóan 2020-ban szintén több mint 11 kilométernyi út felújítása valósulhat majd meg európai uniós forrásból. A programról további információk elérhetőek a www.kozut.hu oldalon.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS