Megújul a 2416-os jelű Gyöngyős-Verpelét-Eger összekötő út

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indította el. A program egyik elemeként Heves megyében a 2416-os jelű út mintegy 1,2 kilométeres szakaszához kapcsolódóan a kivitelezési munkák folyamatban vannak.

A TOP-1.3.1-16-HE1-2017-00001 azonosító számú, „Közlekedésfejlesztés Heves megyében 2.” elnevezésű projektet Társaságunk 1,335 milliárd forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósítja meg. A projekt keretében mintegy 1,2 kilométeren újul meg a 2416-os jelű út Kisnána és Verpelét között. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelezőnek a beruházó Magyar Közút Nonprofit Zrt. a munkaterületet átadta, a fejlesztés előreláthatólag 90 napot vesz majd igénybe.

A Gyöngyös-Verpelét-Eger összekötő út 21+360-22+520 kilométerszelvények közötti szakaszának felújítása során a kivitelező gondoskodik az útpályaszerkezet helyszíni hideg remix újrahasznosításos eljárással történő felújításáról, új aszfalt kötőréteg és új kopóréteg terítéséről valamint a KRESZ táblák igény szerinti cseréjéről és pótlásáról. Felújítják a kisnánai Tarnóca-patak hidat és a teljes szakaszon kitisztítják az árkokat és átereszeket. Aszfaltozás előtt padkanyesést végeznek, az új kopóréteg megépítését követően új padkát építenek és új útburkolati jeleket festenek fel.

A beruházások megvalósulását követően nő a forgalombiztonság, nagymértékben javul az út szolgáltatási színvonala és az utazási időben is rövidülés lesz tapasztalható. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. bízik abban, hogy a gondozásában megújuló országos közút minden közlekedő megelégedésére szolgál majd, a térségben pedig betölti a neki szánt szerepet, biztosítva ezzel a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indult el. Ebből Heves megyében 2018-ban több mint 12 kilométernyi út megújult és várhatóan 2020-ban szintén több mint 11 kilométernyi út felújítása valósulhat majd meg európai uniós forrásból. A programról további információk elérhetőek a www.kozut.hu oldalon.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS