Nő a forgalombiztonság a megújult komlói Béta bekötőúton

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indította el. A program egyik elemeként Baranya megyében a komlói Béta bekötőút közel 600 méteres szakasza teljes körűen megújult.

A TOP-1.3.1-16-BA1-2019-00002 azonosító számú, „Közlekedésfejlesztés Baranya megyében 2.” elnevezésű projektet Társaságunk 1,826 milliárd forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósítja meg. A projekt keretében közel 600 méteren újult meg a komlói Béta bekötőút. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező mintegy nettó 62 millió forintból valósította meg a beruházást.

A Béta bekötőút érintett szakaszának teljes körű felújítása során a kivitelező gondoskodott a meglévő burkolat burkolathibáinak kijavításáról, új burkolat és nemespadka építéséről, a burkolati jelek felfestéséről, a meglévő árkok tisztításáról, átereszek építéséről, a kis sugarú ívekben beton elemes rázópadka építéséről, közúti acél vezetőkorlátok telepítéséről.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indult el. Ebből Baranya megyében több mint 20 kilométernyi út felújítása valósul meg európai uniós forrásból. A programról további információk elérhetőek a www.kozut.hu oldalon.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS